ANNONS

Pasta med saffran och serrano

/

Hej hej

Ligger vaken sen länge här i Skåne. Fullmåne i natt och jag vaknade nog varje timma och låg vaken och vred mig. Resten av huset verkar sova gott.

Gjorde en såå himla god pasta till lunch häromdan som ni måste testa. Påminner lite om pastan jag åt vid stranden på Gran Canaria med smak av saffran, tomat, serrano och sparris. Klockren kombo och skinkan blir såå god när man steker på den lite. Hela rätten går på några minuter att göra, särskilt om man använder färsk pasta.

Detta recept är för 1 port, ni får gångra det med antal personer ni lagar åt.

Saffranspasta med serrano

1/2 pkt färsk pasta eller 1 port valfri pasta
3 skivor god lufttorkad skinka
1/3 knippe färsk grön sparris
1 vårlök
1 dl creme fraiche saffran & soltorkad tomat
1 tsk tomatpuré
1/2 dl grädde
salt & peppar
(lite av pastavattnet)
riven parmesan

Skär bort den nedersta biten på sparrisen och hacka upp resten i smp bitar. Skiva vårlöken tunt. Skär skinka i mindre bitar. Låt allt detta fräsa i en klick smör ett par minuter. Tillsätt, tomatpuré, grädde och creme fraîche och låt puttra samman. Smaka av med salt & peppar. Koka under tiden pastan. Ta undan lite av pastavattnet och späd såsen med (ca 1/2 dl). Häll av pastan och rör sedan ner den i pastasåsen.

Servera genast och riv över parmesan. Tadaaa. Urgott!!

(Har jag sagt att jag snöat in på pasta??)

Älskar den stora gjutjärnspannan (Le Creuset) jag fått av svärföräldrarna men den är så tung så det krävs 3 pers för att tippa den och hälla över vad man nu har i den på en tallrik. Hålla upp den med en hand och skrapa med den andra är i princip omöjligt med min muskelmassa. Ser ni mig med kryckor endera dan så har jag säkert tappat den på foten. Fick total mjölksyra i armen av att få över denna lilla klick pasta på min tallrik så det var inte långt i från den här gången 🙂

KRAM

6
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00