Paella

I går blev det mycket riktigt paella till middag. Den godaste paella jag nånsin ätit om man får säga så, haha! Blev bjudna på detta hos ett par vänner för ett tag sedan, utgick från deras recept men gjorde om lite.

I en traditionell paella ska det vara ärtor tror jag? Men Micke är allergisk (mot baljväxter).

L y x och pricken över i:et var ju handskalade kräftor i. Kräftstjärtar i burk/lag är inte gott alls medan handskalade är bland det godaste som finns.

Toppade det hela med några signalkräftor och havskräftor, både snyggt och gott!

Paella med skaldjur
4-6 port

1 stor kycklingfilé
1 dl matolja
salt
svartpeppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd spetspaprika
½ msk paprikapulver
1 pkt saffran
1 dl vitt vin
4 dl risottoris
1 ask körsbärstomater
7 dl kokande vatten
3 msk kycklingfond
400 g räkor med skal
1 pkt kräftor med skal

till servering
1 citron
färsk bladpersilja
havskräftor
Signalkräftor
Parmesan

Skär kycklingen i små bitar. Bryn i olja i en stor stekpanna, ca 3 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. (Vi hade grillad kyckling över sen innan så jag använde den). Tillsätt hackad lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran. Fräs ytterligare 3 minuter och häll på vinet. Låt puttra en stund och tillsätt ris, tomater, vatten och fond. Låt koka uppunder lock och låt sedan småputtra i ca 20 minuter tills riset är genomkokt. Ta av locket och rör ner skalade räkor och kräftor. Smaka av med salt och peppar (snåla inte!) och toppa med hela kräftor. Värm i ett par minuter. Servera med citronklyftor och strö över persilja.

Drack rött vin till, kanske inte det solklara valet men godast tycker vi. Tamaral är absoluta favoritvinet just nu. Parmesan på paella vet jag inte om man ska ha (blir lite mer risotto över det hela kanske) men det är såå gott så varför inte. Hyrde filmen Geostorm och den var riktigt dålig och amerikanskt förutsägbar. (2/5 i betyg).

I dag har vi egentligen superroliga planer för en heldag men det blir ev inställt pga sjukdom. Inväntar status, håll tummarna.

KRAM

LOADING..