Uppladdat med godsaker

Innehåller annonslänkar

Sådär ja, datorn har vaknat till liv och jag med. Har varit sååå trött hela veckan, ja jag vet jag tjatar om det va 🙂 Samma visa varje år (pollen) men har stått emot längtan efter att spendera dagarna i pyjamas i soffan, ute en motionsrunda varje morgon eller kväll -piggar upp såå mycket. Helgen är dock efterlängtad. Sovmornar, godsaker och ledig familj i 4 dagar med roliga planer. Underbart!

Vem tror ni kommer svimma av glädje när han kommer hem från skolan i dag? Jo den lille blonde kickboxaren som kört karatesparkar rakt i min mage halva natten och nyst mig rakt i ansiktet non stop mellan 3-6. (också pollenallergiker). Kanelbulleälskare av rang.

Till lördagsbrunchen i morgon har jag laddat upp med en minipiniprinsesstårta. Tänker den blir lagom att dela på 4. Eggs benedict, Mimosa och våfflor, nybakat bröd och fröknäcke med ostar. Längtar redan! (nej skiiit glömde köpa apelsiner/juice! – vilket inte hade gjort så mycket om jag haft en bil men det har jag inte. Däremot på måndag! Men det hjälper ju inte min Mimosa i morgon..)

Färsk vit sparris. Galet gott! Ska frossa hela säsongen. Vad brukar ni göra med vit sparris? Bara lite hollandaise och nån god skinka till är ju supergott men det finns säkert annat man kan göra? Tipsa gärna! (för många funkar det att kommentera nu, men inte riktigt alla, det går åtminstone framåt, så testa gärna 😉 )

Några gamla favoriter (Delice de Bourgogne, Bresse Bleu och Epoisse) och ett par nykomlingar (Saint Marcellin och Rotterdamsche oude).

Just ja, i Riekerpåsen gömde sig dessa. Minns ni förra årets faaavoritsandaler? Som jag använt dem. Och som jag önskat att ha dem i ljusare variant också – och där fanns de ju och ropade mitt namn. Skönaste sandalerna jag vet och dessa med liten kilklack är lika sköna de att gå i men man kommer upp lite. Love at first sight.

(finns på rea hos Ellos just nu HÄR!)

Nu ska jag avnjuta en cappuccino och dagens pralin och sen hämta barnen i skolan, dagen bara rusade i väg. Ska muta dem med XL-kanelbullen och valfri hyrfilm när vi kommer hem så tänkte jag bänka mig själv i sängen med en stor skål tryffelpopcorn och ett glas bubbel mitt på eftermiddagen bara för att det är freeedag och jag vill. (säkert ramaskri haha).

Hoppas ni njuter av fredagen!

KRAM

 1. Linn skriver:

  Åh vit sparris!
  Så gott tycker jag att koka den lätt, hacka över ett kokt ägg och ringla över brynt smör.
  Servera med ett glas bubbel eller vitt 🙂

 2. Maria skriver:

  Något som kan hjälpa mot pollenallergi, helt naturligt är att under vintern äta rå svensk fast honung några gånger i veckan typ 1 tsk då och då. Då får du i dig pollen och vänjer dig i lugnt tempo och kroppen hinner vänja sig innan våren smäller till.
  Se bara till att honungen INTE är uppvärmd eller att du häller i en kopp thé eller så för då dör de goda bakterierna i och effekten uteblir. Ekologisk honung är ofta uppvärmd så undvik även dem.
  Lycka till!

 3. Hej
  Vad heter butiken du köper dina Rieker i? Jag ska till Örebro nästa v och vill köpa:)
  Tack!

 4. Färsk vit sparris är supergott. Jag har inte ätit det ännu men däremot grön. Jag var på Ystad Saltsjöbaden i veckan och åt det där. Grön sparris med mycket hyvlade bitar parmesan, pinjenötter och olja. Verkligen gott. Jag vet dock inte om det passar till vit sparris. Ha en härlig helg

 5. Eva skriver:

  Jag tänker att kanske både du o sonen skulle testa andra mediciner för pollenallergin om det slår igenom så mycket redan nu ? Kan också rekommendera luftrenare (kolla dom som är godkända av astma o allergiförbundet). Plus det vanliga , inte hänga tvätt ute under pollensäsongen, duscha varje kväll ( jättemycket pollen följer ju med in i håret, när man lägger huvudet på kudden sen så får man i sig det hela natten…) Hoppas ni hittar bra lösningar !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..