Klassisk kladdig kladdkaka

Hej i värmen! Det finns ju oändligt med olika kladdkakor och recept. Den ena fylld med mer kolor, godis och grejer än den andra. Men en klassisk kladdig kladdkaka utan krusiduller är nästan min favorit.

 

Snabbt går det också och varenda unge kan nästan svänga i hop en på egen hand. Jag använder en lite mindre form (20 cm diameter) så blir inte kladdkakan så stor och platt men man kan ju dubbla receptet annars om man vill göra i en stor form.

Klassisk kladdkaka

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt

Smält smöret. Blanda socker, salt, mjöl och kakao. Rör ner smöret och tillsätt sedan äggen. Rör ordentligt så det blir en jämn smet. Sätt ett bakplåtspapper i botten på formen så är det enklare att få kakan att lossna sen. Häll smeten i formen.

Ställ in kakan mitt i ugnen, 175 C ca 15-20 min. Den ska vara KLADDIG när den är klar. Servera den sen ljummen eller kylskåpskall med vispad grädde eller glass. Mums!

Vispad grädde eller glass och jordgubbar till, så himla himla gott!

Själv har jag inte ätit frukost än förutom en kopp kaffe på mamma och pappas balkong. Tog en PW in till stan (i dunväst och långärmat, vad tänkte jag?), bara gick och gick med musik i lurarna och plötsligt stod jag utanför deras dörr 🙂 Laddad med kaffe promenerade jag förbi Kaffe & Pralin på hemvägen och fyllde på med praliner och väl hemma 17 000 steg senare (och hyfsat varm, tog av mig plagg efter plagg på vägen) så ska jag slå mig ner med en kall Loka på altanen och samla energi till att laga brunch. Eggs Benedict på nybakat ostbröd jag köpte på vägen med hollandaise och bacon, ja tack. I kväll blir det PW igen med tjejerna innan veckans tisdagstjejmiddag och förhoppningsvis Eurovision på tv. Vilken dag!

KRAM

LOADING..