ANNONS

Gratinerade tunnbrödssnittar

/

Heeej klämfredag! Fler som är lediga? Vi är, vaknade vid 8 av världens ösregn! Vankas åskoväder i eftermiddag, tycker det känns i hela kroppen. Men det är fredag, weeee. Och här kommer ett gott fredagstips. Drinktilltugg och snittar kan man aldrig få för många av väl? Tycker det är kul att testa något nytt (snöar oftast in på fyllda krustader) så har ni några tips om goda tilltugg blir jag jätteglad!! Detta är suuupergoda tunnbröddsnittar som man gratinerar i ugnen. Gjorde dessa för många år sen men tappade bort receptet innan jag hann tipsa om de så var sååå glad när jag hittade det i en recepthög här hemma (från polarbröd). Ser kanske inte jättegoda ut? men det är de, jag lovar!

Gratinerade tunnbröddsnittar

Till ca 30 snittar behövs:
3 rektangulära mjuka tunnbröd
2 dl creme fraiche
1,5 dl riven parmesanost
150 g lufttorkad skinka
1-2 tsk sambal oelek
salt & peppar

Hacka skinkan fint och blanda samman alla ingredienser till röran. Smaka av med salt & peppar. Bred ut röran på tunnbröden och rulla ihop dem ganska hårt. Skiva dem i ca 2 cm breda skivor och lägg på bakplåtsapappersklädda plåtar. Grädda i ugnen, 225 grader, ca 10 minuter tills de fått fin färg och oströran smält. Serveras varma.

En sötsyrlig drink passar väldigt bra till, kommer ett tips om en stund!

KRAM

6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00