Rataskaevu 16

Hej hej. Vilka dagar vi haft. Intensivt men härligt. Sitter på båten igen som precis börjar röra sig hemåt. I går kväll däremot så var vi ut och åt middag på ett populärt ställe i Tallinn med ett omöjligt namn att komma i håg – Rataskaevu 16. (Heter som gatuadressen men inte lättare för det hehe).

Var redan bra mätta och tänkte ta något lätt men när servitören pratade så gott om den hyllade oxfilén och fantastiska långsökta älgen så råkade vi visst beställa det. Vi är inte så svårövertalad när det vankas något gott. Delade på en gratinerad getost med bärsås först som man dessutom hällde en varm grädde/sås på så osten smälte ännu mer om man ville, gott! Och kötträtterna var ju jättegoda. Var så mätta så vi funderade på att rulla ner för nedförsbacken hem men man har ju alltid plats för dessert av någon konstig anledning 🙂 En cheesecake gjord på bluecheese valde jag. Lät så skumt så var tvungen att testa. Jättegott var det!!! Salt och sött om vartannat.

Strosade hem i den ljumma natten sen, såå mysigt alltså. Gick och gick överallt, enda gången vi tog taxi var till och från fartyget pga packning.

Lugnet före stormen? Ingen högsäsong ännu antar jag även om det känns som högsommar pga vädret. Överallt är lugnt och behagligt, väldigt bra tid att åka om man inte vill springa in i för mycket turister kan jag tro.

Nu ska vi se oss om efter middag på båten, finns ju många restauranger att välja på. Hörs!

KRAM

 1. Åsa skriver:

  Ja, vem hade inte velat testa den långsökta älgen 😁

  1. hahahahahahahhahaha suck måste stänga av datorns autocorrect 🙂

 2. Anna B skriver:

  Hej! Jag undrar hur mycket ni går back på sådana här resor 😉 nä, skämt åsido. Tänker att ni får resan betald, men maten betalar ni själva? Jag kan ingenting sånt här ”bakom blogg”-grejer, så vore kul om du förklarade hur det fungerar 🙂
  Tack annars för en fin och inspirerande blogg!

 3. ÅsaS skriver:

  Visst är Tallinn en mysig stad, särskilt GamlaStan. Har varit där 2 gånger. Båt en sommar och flyg en vinter. Och estländarna är så genuint trevliga och gästvänliga.
  Önskar er en trevlig båtresa hem igen.
  Kram 💕

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..