I annonssamarbete med FELIX

Felix vegetariska produkter

Hej! Inspirerad av en hel del vegetarisk och fräsch mat i Tallinn så passade jag på att testa några produkter från Felix som jag har ett samarbete med. Dukade upp till vegetarisk middag direkt jag kom hem och bjöd grannarna på 🙂

Först ut den vegetariska pytten. Nån som testat? HÄR kan ni läsa mer om den.

Pytten är gjord på svensk potatis, grillad paprika, gul och orange morot, kikärtor och edamamebönor. Gott tillbehör till nästan vad som helst eller som komplett rätt. Här serverade jag den varm som en vegetariskt rätt med smulad krämig fetaost som nästan smälte över, oliver och banancurrydressing till. Riktig sommarmat. Gott i värmen! (Pytten var jättegod, älskar de olika konsistenserna med lite crunch av kikärtor och bönor, den får tummen upp av mig!)

Dressingen måste ni testa!

Banancurrydressing
1 mogen banan
2 dl creme fraiche
1 tsk curry
salt & peppar

Skär bananen i skivor och mixa den med creme fraîche och curry. Smaka av med salt & peppar och ev mer curry. Låt stå kallt till servering.

En annan produkt är de vegetariska morotsbullarna. HÄR kan ni läsa om dem. De gjorde jag ett gott och snabblagat kvällssnacks av i form av fyllda vita bröd med medelhavssmaker. Morotsbullarna stekte jag på i olja tills de blev knapriga runt om, smakade av med salt & peppar. De är gjorda på svenska morötter, röda linser, råris, majs och krämig ost. Fyllde sedan pitabröd med sallad, tsatziki, mojo rojo, rödlök, sallad, gurka och de frasiga morotsbullarna. Så somrigt och fräscht!!

Kul med så goda vegetariska alternativ, HÄR kan ni läsa mer om Felix produkter.

KRAM

 1. Katrin skriver:

  Oj, pytten verkar god, ska testa!. På Felix hemsida hade de stekt halloumi till. Jag ska testa detta men med din banandressing. Tack för tipset. Din blogg är min favorit, så bra blandning! Hälsningar Katrin

  1. Tack vad glad jag blir! Halloumi är säkert grymt gott till. Kram

 2. ÅsaS skriver:

  Vegetariska och veganska alternativ i butikernas diskar blir bara fler och fler just nu. Känns som att det är en trend just nu, men tror att det kommer stanna kvar i hyllorna. Fler och fler blir mer medvetna om vad de stoppar i sig. Pytten såg riktigt fräsch och god ut, så den ska iaf jag testa. Tveksamt om ungdomarna vill det..
  Banancurrydressing lät intressant så får nog mixa ihop en laddning nästa gång vi har bananer hemma.
  Kram 💕

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..