Passionsfruktspaj med italiensk maräng

Hej hej. Sååå varmt i dag. Gick över till Stina på kaffe och var tvungen att doppa fötterna i poolen för att stå ut. Iskaffe får det bli nästa gång! Appropå Stina så bjöd hon på den här goda tryffelkakan för ett tag sen.

Passionsfruktspaj med italiensk maräng. (Recept från Brinken bakar). Ganska (väldigt) mastig men så god smak. Som en tryffel! En klick vispad grädde sitter fint till.

Passionsfruktspaj med italiensk maräng

Pajskal
100 gram digistive
1 tsk lakritspulver
50 gram smör

Mixa kexen i en matberedare.Tillsätt lakritspulvret och smöret och mixa till en smulig deg. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med avtagbar botten, ca 16 cm. Tryck ut kexmassan i botten och upp på kanterna i formen. Ställ i formen i kylen.

Passionsfruktsganache
200 gram vit choklad
1 dl saft från passionsfrukter, utan kärnor (ca 4-5 stora)
1 dl grädde

Smält chokladen i en skål över ett vattenbad och ställ åt sidan. Häll passionsfruktssaften och grädden i en kastrull och koka upp. Häll över chokladen och rör om till en slät ganache. Fördela ganachen i pajbotten och ställ in i kylen i ca 3 timmar.

Italiensk maräng
65 g äggvita (ca 2 st)
25 g vatten
105 g strösocker

Häll äggvitan i en bunke till en köksmaskin. Koka upp vatten och strösocker i en kastrull. När temperaturen når ca 110 grader, börja vispa äggvitan till ett hårt vitt skum. När sockerlagen når 121 grader, häll den ner i äggvitan med en tunn stråle samtidigt som du vispar på maxhastighet. Fortsätt vispa tills marängen är kall. Spritsa marängen på pajen. Bränn av med brännare eller i ugn så marängen får lite färg.

KRAM

  1. Linda skriver:

    Var kommer kjolen eller klänningen ifrån? (När du satt vid polen ) 😀

    1. Menar du den på instagram? Gammal från vila. Kram

  2. Hej, den ser fantastisk ut. Om man gör den och tar med till jobbet nästa dag, vad tror Du?

    Kramis i värmen Ann

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..