I går

Innehåller reklam genom annonslänkar för Ellos

Hej! I dag började dagen med att Sebbe flög upp och skrek jag har svaaaalt min taaaaand. Visade sig att han tappat sin lösa framtand under natten. Raka vägen till toan sprang han och försökte klämma ut den så att säga 😉 men under tiden hittade jag den i hans säng så han kunde pusta ut.

I går fick jag blommor på morgonkvisten av min då inte tandlöse lille.

Wow tänkte ni nu. Hur fick han tag i dem? Det fick han inte, detta är buketten jag fick av Micke  dagen innan 🙂 Men den var så fin så den fick vara med igen.

Jag var (något för varmt) klädd i vita byxor och ny tröja (HÄR från Ellos – missa förresten inte deras kampanj nu HÄR).

Och blommor fick jag..

Gula såna från gräsmattan 🙂 En riktigt mysig kramig mammagris är han mitt lilla blonda yrväder. Alltid glad och alltid full av energi och alltid så mammakär.

Mina planteringar har överlevt bra hittills. Trots värmen. Vattnar och vattnar, min nya hobby.

Min nya hobby tar så mycket tid så jag har inte hunnit packa upp resväskorna eller ens flyttat dem från hallen. (Undanflykt, jag drar mig alltid för att packa upp resväskor. I bland står de packade tills jag behöver dem nästa gång och måste packa upp och packa om). Det ligger just nu väskor, balar med papper, barnens kläder och leksaker ö v e r a l l t. Ska ta tag i det. Jag ska bara..

Jag svängde i hop en laxmousse på förmiddagen. Hittade ingen dijonsenap så jag hade i lite senapspulver, det gick lika bra det kan jag meddela.

Sen svängde jag i hop en paj på rester och annat. (Svängde i hop är att ta i, det tar ju sin tid att göra en pajdeg och greja). Bla den krämiga fetaosten jag skulle tipsa er om. Så här ser den ut (från Willys):

Påminner om Apetinas vita ost på tetra men snäppet krämigare och betydligt billigare. Bunkra denna, ni kommer älska den! (Otroligt oinspirerande förpackning dock, men låt er inte luras).

Pajen har jag inte smakat än så jag får återkomma med recept och utlåtande. (Mycket saker jag lagar hamnar ju aldrig i bloggen om de inte är tillräckligt goda.)

Hann baka en omgång också. Sega snittar med tosca. Visade sig att 1) göra en skåra i mitten och lägga toscasmeten i inte var en jättebra idé för där blev kakdegen så tunn så kakorna gick lätt av på mitten sen. 2) barnen gillar inte tosca – eller det tror jag egentligen men de vägrade smaka.

Sen blev det kväll och olidligt varmt inne så middagen fick intas ute i skuggan. Fällde upp parasollet – som visade sig fått svarta mögelprickar under vintern, hur tvättar man bort sånt ? (om det ens går). Tog fram dynorna ur dynboxarn och samma sak där på några av dem (yak), hjälp – de går väl knappast in i maskinen? Suck.

Lyssnade på Per Gessles senaste låt till maten, älskar Gessle och alltid gjort. Micke dock inte så much (underdrift) så jag fick inte spela den så många gånger. Har en tendens att köra samma låt om och om igen när jag gillar nån 🙂

Laxmoussen visade sig vara den perfekta maten en varm sommarkväll. Ni måste testa denna. Perfekt till alla bufféer också (som examen eller midsommar). HÄR finns receptet.

Sen flyttade vi in (tydligen mygg ute, mig biter de dock inte så jag bryr mig inte nämnvärt) och kikade på säsongsavslutningen av Suits säsong 5. Letar nu med ljus och lykta efter säsong 6, nån som har tips var man kan se den???

Kaffe och praliner fick avrunda dagen. Somnade (trots 1000 grader i sovrummet) till Grad Hotel i vanlig ordning och vaknade riktigt pigg i dag trots att jag bara sov 6 timmar och 1 minut.

Nu kör vi onsdag!

KRAM

 

 1. Hej! Mitt tips är att ta högtryckstvätten att tvätta rent parasoll o dynor med. Funkar toppen hos oss. Lycka till!!

 2. Min son tappade sin första tand i februari och vi hittade den aldrig… 🙈 En morgon var den bara borta, så antagligen hade han svalt den. Han blev då väldigt orolig över att tandfen inte skulle komma, då det inte fanns nån tand. Men tandfen kom på besök följande natt, trots allt 😉

  1. Haha Sebbe har varit rädd för det också, undrade om man kunde gräva i toan 😅😂. Tuuuuur jag hittade den i sängen. Kram

 3. Vill bara säga tack till dig, älskar din blogg, ditt sätt att skriva, blandningen av recept och livsstil även fast jag blir urfattig ibland.😉😅 Kram Sanna

 4. Tack så mysigt inlägg! Laxmoussen lät ju fantastisk, ska absolut testas. Här blev det Bullens pilsnerkorv till middag igår, i värmen hade ingen lust att stå vid spisen.

  Tänk, jag har också en mammakär lintott här hemma! Är ju så mysigt med dessa kommentarer ”jag älskar dig bästa mamma” osv och massor av kramar varenda dag. Hoppas det håller i sig. 😉 Storasyster däremot – där ska man vara glad om man kan få en snabb kram i förbifarten…

 5. Vi köpte Säsong 6 på cdon.com, tror inte den finns på nån svensk streamingtjänst än… Bättre än 5.an tyckte vi 🙂

 6. Åh. Hoppas pajen kvalar in. Ser så god ut!
  I morron ska jag göra köttfärspaj efter ett Lisa Lemke-recept. Längtar redan. 😛

 7. Jag brukar använda klorin på flaska och en svamp till våra stolar med tyg utan stoppning typ baden-baden och sen högtryckstvätten vet inte hur det funkar med stoppade saker. Går ju att testa. Tack för flera goda recept som jag testat. 🎂🥘🍛

 8. Man kan spruta ättika på parasollet å självtorka uppfällt i solen . Ett gammalt uteserveringstips. Har dock inte provat det själv. 😉 ättika e ju bra mot både rostfläckar, ogräs och dålig lukt osv, så det verkar logiskt.

 9. Hej!
  Jag jobbar på ett företag som heter Biokleen.
  Vi har markis och kapelltvätt till dynor, parasoll och markiser.
  Det köper du hos Caparolbutiken i örebro.
  Blanda och spraya på ytan och låt verka några minuter och gno med en svamp.
  Spola av med vatten och det blir otroligt rent och fint och håller svarta prickar borta ett tag.
  Det är super

  1. Tack för tips! Fattar inte hur jag får svensk text bara?? och första avsnittet på säsong 6 hittar jag inte? kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..