Pannacotta med körsbärssås

Hej. Flämt. Pust. Nä man ska inte klaga på värmen men nu klagar jag (lite) ändå!! Kan inte vara inomhus, trots korsdrag från alla håll och kanter. Som en stor bastu. Och jag aaaavskyr att basta, värsta jag vet. Värst är nätterna, olidligt att sova när det är stekhett och luften står stilla.

Slut på gnäll. Nu sitter jag ute i skuggan med en dö-god pannacotta och en kopp kaffe och har det inte så tokigt alls medan barnen + kompis spelar nån slags bollek med Micke (King? nya flugan – spelar era barn också? Verkar sådär, alla blir osams med alla hela tiden och ingen verkar kunna reglerna). Bra fördelning ändå.

Och pannacottan vill ni ha recept på kan jag lova. Den blev såååå god. (Micke slevade i sig en på mindre än en minut. Och han gillar egentligen inte desserter så värst.)

Och det bästa av allt, busenkel!! Såsen är nämligen färdig körsbärssås. SÅ GOD! (God på en massa andra saker också, som på glass, till ris a la malta, i filen, på grekisk yoghurt med keso osv. Söt och syrlig och helt supergod!)

Gjorde själva pannacottan på mellangrädde istället för vispgrädde, lite fräschare och mindre fet och det blev jättebra. Precis lika gott.

Pannacotta med körsbärstopping
4 port

5 dl grädde
1 krm vaniljpulver
½ dl socker
2 gelatinblad

Topping:
Körsbärssås

Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Häll grädde, socker och vaniljpulver i kastrull och koka upp. Låt sjuda ca 5 min och tag kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Rör så de löses upp ordentligt. Fördela krämen i portionsformar. Kyl pannacottan minst 4 timmar (gärna över natten, går bra att förbereda dagen innan). Häll på körsbärssåsen innan servering. Ät och njuuuut!

Perfekt konsistens och perfekt smakkombo!

Nu testar ni denna va?

I kväll ska jag kila över till Emma på liten tjejmiddag i solen. Mysigt!! Får se om det blir något tuggbart eller soppa, stackarn får nämligen inte tugga på 6 (!) veckor.

KRAM

 1. Mia skriver:

  Per Mobergs pastasallad med fetaost och avocado är såå god! Gör den flera gånger varje sommar. Lägger gärna till allt möjligt gott att ha i den.
  Passar stora som små 👍
  Måste testa!!

 2. Ciss skriver:

  Måste prova med körsbärssås. Jag gör alltid samma recept på pannacotta, med matlagningsyoghurt, älskar det!! 😋🍒

 3. Amelie skriver:

  Var hittade du körsbärssåsen? (Jag bor också i Örebro)

  1. Finns tex på Ica maxi universitetet vid glasstillbehör! Kram

 4. ÅsaS skriver:

  Jag som trott att pannacotta är svårt att göra gjorde en stor sats på jobbet (på 2 liter grädde) och det var ju inte alls svårt! Och gott blev det! Det ska jag definitivt göra fler gånger, hemma, fast i betydligt mindre volym.
  Kram 💕

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..