Grillade tunnbrödsrullar med krämig fyllning

Hej! Jo nu så, nu ska jag fixa receptet på de goda rullarna ni såg på instagram som vi hade till grillat i veckan. Fick ett läsartips från Lisoball som jag testade (tack!!). Såå gott! Säkert supergott som tillbehör till goda korvar med lite röror också men nu hade vi det till marinerad fläskkarré och lövbiffspett. Lite tomater och hemgjord bea på det. Drömgott!!

Så här gjorde jag mina:

Grillade drömrullar
2 rullar (ca 4 port)

2 st mjuka tunnbröd
6 kokta kalla potatisar (fast sort)
1 1/2 dl riven västerbottenost
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 1/2 dl creme fraiche
1 rejäl näve ruccola
salt och peppar

Riv den kalla potatisen och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt (ganska rejält, potatis ”äter upp” saltet tycker jag, samma i potatisgratäng) och nymalen svartpeppar. Bred röran på bröden (spar en bit på slutet) och rulla ihop dem som rulltårtor. Rulla in dem i folie (Hit kan förberedas). Grilla dem sidan på grillen ca 10-15 min, vänd dem då och då så de får grillyta runt om. Låt svalna något och dela rullarna på mitten.

Blir som en slags krämig potatisgratängröra i de mjuka grillade bröden, mums alltså!!!

Till dessa grillade vi som sagt kött. Godaste marinaden till fläskkarré gör ni så här:

Fläskkarrémarinad
(till ca 6 st)

3 msk kinesisk soja
2 msk olja
1 msk socker
1 msk honung
salt & peppar

Blanda samman och häll med köttet i en plastpåse (gärna dubbla). Låt marinera i minst 1 timme och vänd påsen och knåda till den lite då och då så allt blir marinerat runt om ordentligt.

KRAM

LOADING..