ANNONS

Marinerade lövbiffsspett och hemmagjord enkel bearnaisesås

/

Hej! Här kommer recepten på spetten och beasåsen också så slipper ni leta 🙂 Lövbiffsspetten är sååå himla goda, ni måste testa om ni inte gjort det. Hört flera av er som testat och också älskar dem.

Grillade lövbiffspett
4 port

400 g lövbiff
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 msk olja
½ tsk sesamolja
salt och svartpeppar

Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 per skiva. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera minst 30 min (men gärna några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett.

Grilla dem 2-3 min per sida.

Och bearnaisesåsen gör man enkelt utan vattenbad med stavmixer. Länge sen jag gjorde den gamla hederliga med vattenbad. Den är ju himla god, blir lite annan konsistens? Men skär sig lätt och är lite krångligare att göra. Funkar lika bra med båda, den här enklare blir också suuupergod. (Men vill ni göra gammal hederlig så finns recept HÄR).

Snabblagad bearnaisesås
4 port

200 g smör
5 krossade vitpepparkorn
1 msk finhackad schalottenlök
3 msk vinäger
3 msk vatten
3 äggulor
torkad dragon
färsk persilja
salt & peppar

Smält fettet och låt det svalna något.

Koka peppar, lök, vinäger och vatten i en liten kastrull utan lock tills ungefär hälften av vätskan återstår. Sila bort peppar och lök och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Stäng av värmen. Vispa ner äggulorna med stavmixer. Tillsätt det smälta avsvalnade smöret medan mixern är på och rör den upp och ner under tiden så allt blandas ordentligt. Smaksätt med smulad dragon, finklippt persilja, salt & peppar.

Potatisrullarna och marinerad karré hittar ni i inlägget under.

KRAM

5
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00