Måndag, rosa tröja och en dag i köket

Innehåller reklam genom annonslänkar får Gina Tricot

Godmorgon! Påbörjade 3 olika inlägg i går men var såå trött så jag skrev visst inte klart något av dem ser jag. Kanske kommer under dagen 🙂 Måndag, sista innan sommarlovet! I år är vi dock inte lediga hela sommaren som vi brukar vara, slut på föräldradagar och sparsamt med semester för Micke som blir ledig 4 veckor men senare. Barnen får göra lite som de vill, Olivia klarar sig ju själv men Sebbe önskade få gå på fritids för första gången så det ska han få. Ny skola och allt from måndag, han är såå pepp. Sen tar vi ledigt lite beroende på väder och vind. Jag har lovat att vara ledig och närvarande när vi är lediga, så de dagar jag jobbar ska jag jobba på så jag har material till de lediga dagarna. Många recept har jag bunkrat, det kommer bli en god sommar! Passa på att önska om det är nåt särskilt ni vill läsa mer av. (Men som nån önskade att jag ska ha två olika bloggar för hen bara ville läsa recept – så blir det inte. Jag skriver om en mix av livets goda med fokus på mat men även familj, livstil, resor, inredning och kläder. Men är det nåt särskilt inom dessa ni vill läsa om så hojta till).

Jag får många recepttips, det är så kul att testa era favoriter! Fortsätt gärna maila mig tips på victoria@matplatsen.net eller bland kommentarerna. Har ni en egen blogg eller instagram ni vill bli länkade till så skriv gärna med det så tipsar jag vidare om jag testat receptet.

Trött bloggerskan i dag och svalt väder ute. Skönt! Har varit på Ica och handlat på morgonkvisten och nu pågår tårtbak, pastasåser och picknickbröd i köket. Medan jag väntar på ugn/jäsning osv tänker jag lägga mig raklång och läsa i min bok.

Ska städa färdigt i min lilla wic också, en power hour minst om dan gör underverk för själen. Älskar att ha rensat och ordning (men vi är tyvärr ingen sån familj av naturen, här är oftast leksaker, disk, tvätt och stök högt och lågt, huset är alltid fullt av vänner, både små och stora och ser ut därefter). I går tog vi ett ryck och rensade bland alla lakan, 2 sopsäckar rensade vi ut och fick en massa ny plats i garderoberna och alla lakan fint vikta och sorterade. Underbart.

Tröjan är ett rea-kap för 99 kr HÄR. Byxorna från H&M.

Mitt ”skrivbord” för dagen. Fåtöljen och soffbordet. Inte hållbart, sitter som en ostbåge och får ont i nacken. Drömmer om ett kontor om nätterna. Rakt ut där de höga fönstrena är har jag tänkt mig. Ett rum på 15 kvm skulle passa perfekt i måtten med huset. En skuggig döyta av tomten som ändå inte används till nånting. Ett svalt och trevligt litet kontor med lugn och ro och plats för allt som hör företaget till.

Häpp, nu knackar pappa visst på dörren. Hörs sen!

KRAM

 1. Du har inte plats för en friggebod på tomten? Finns ju hur mycket fina ideer som helst på compact living/office på nätet…Vore väl behagligt att kunna ”gå” till kontoret.

  1. Jo absolut, blir det FÖR dyrt så är det möjligen ett alternativt men helst hade jag ju haft el, värme, kunna springa mellan kök och arbetsrum osv. Får se vad snickarnas utlåtande blir. Kram

 2. Power Hour, det ska jag absolut ta efter! Kanon bra idé 😀

  Jag skulle önska lite inlägg om inredningsdetaljerna som tex blommor, krukor, prydnadssaker, ljusstakar , fönsterlampor, gardiner mm….
  Jag har Noll inspiration, och vi ska måla om mm o fixa vardagsrummet o köket nu i sommar/höst 😀

  Eller om du kan tipsa om några inlägg/kategorier som finns i din blogg

  Trevlig måndag ❤
  Kram

 3. Tycker din blogg är toppen! Missar inte ett inlägg 🙂 Gillar när du mixar mellan vardag, fest, mode o dryck/mat…….o såklart resor. Ett extra plus är när du lägger ut recept på festmåltider. Har lagat många av rätterna när vi har kalas eller fest hemma. Det märks att du lägger ner mycket tid på ditt arbete för bloggen känns väldigt proffsig. Ha en skön sommar!

 4. Åh power hour, perfekt ju! Tyvärr är det knepigt för mig just nu med en 1 åring o en snart 3-åring som hänger runt benen om dagarna 😂🙈 plockar mest hela tiden. Röjer så gott d går när barnen somnat, och har som regel att alla leksaker ska va på sin rätta plats innan läggdags (Svårare för 7-åringen med alla miljoner grejer, haha).

  Tack för en grym blogg och inspirerande recept! Man blir alltid lika glad att kika in hos dig! Kram!

  1. Den ambitionen (saker på sin plats vid läggdags) har jag försökt många gånger men nog aldrig lyckats haha. Kul att du gillar bloggen, kram till dig!

 5. Perfekt inlägg en måndagmorgon :-). Jag blev glad! Kör på som du gör. Är det något man gillar mindre så är det ju bara att hoppa över 😉 kram

  1. Tack 🙂 Jo men visst är det så, alla kan ju omöjligt gilla allt och samma saker, jag får köra på mitt! kram

 6. Älskar mixen av inlägg och det är ju dig och ditt liv som man följer.
  Varför skulle man vilja ha två olika bloggar förstår jag inte, keep up the good work.
  Trevlig dag 😊

 7. Din blogg är den bästa! Har följt dig sen innan Sebbe föddes! Älskar blandningen av allt😀

  Du har inte funderat på attefallshus? Tänker när Olivia blir större och vill vara ifred😀 Våran tonåring börjar ju reda prata om å flytta hemifrån ( måtte tiden stå stilla för hon är min bebis än😂) och då är det ju perfekt med ett sånt hus få är dom nära men ändå inte.
  Kram och ha en underbar vecka🌸🌸

  1. Tack vad roligt!! 🙂 Jo funderat på det men känner jag mig själv så skulle jag inte ta mig ut till det där huset då.. När hon väl flyttar tror jag hon vill flytta nån annan stans än till trädgården hehe. kram

 8. Älsk på din blogg. Jag avgudar recepten och när du skriver om era resor. Går alltid till restauranger som du tipsat om 🙂 Ha en riktigt härlig sommar och tack för allt som du delar med dig utav! KRAM

 9. Jag håller med övrig om att det är mixen av livet som gör att man stannar å ser år ut å år in. Blir så pepp av alla inlägg jag.
  Å kontor. Hade jag drömt om länge, å fick ett rum ”över” när en son flyttade ner i ett källarum. Å då har jag egentligen inget behov av det. Just nu är där total kaos(power hour där i morron helt klart!) men känslan av att ha ett ”eget rum” är så härlig! Hoppas dina planer går i lås!

 10. Jag gillar bloggens blandning med mat, inredning och mode. Nu i grilltider skulle jag önska tips på varierade grilltillbehör! Mvh…

 11. Tycker också du redan har en bra blandning. Jag läser din blogg och insta var dag men kommenterar sällan. Har fått många bra tips här på rececpt, inredning, kläder, filmer, serier och resor. Du gör ett kanonjobb 👍😀

 12. Tycker att mixen på din blogg är det bästa!! 😃 Tröttnar snabbt om det bara skrivs om EN sak… Har tagit efter dina Power hours (försöker!) hatar när det är saker överallt, men hemma hos oss har det en fallenhet för att bli så, hehe…

  Tack för en kanonblogg 😃

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..