Ostgifflar

Godmorgon! Vaknade lite sommarlovspirrig i dag. Utan anledning egentligen för det är inte sommarlov än, torsdag slutar mina barn. Beställde hem lite kläder från Zara till Olivia som hon provade i går kväll och hon blev sååå nöjd så ögonen bara sken och visste knappt var hon skulle ta vägen. Det slutade med att hon mannekängade för Sebbe (!!) (aldrig hänt förut.. hon bryr sig sällan om vad han tycker, allra minst om hennes kläder?) och ”vad tycker du om det hääär Sebbe, visst är det snyyyyyggt. Och den häääär då Sebbe visst är den fiiiin” Jaaaa satt han och suckade lyckligt över att bli tillfrågad 🙂 Så KUL när de blir så himla glada. Tror hon tackad mig 100 gånger men det var den lyckliga blicken som värmde mest.

(Ofta lite trist ”barnsligt” utbud till en nätt 10-åring på H&M, Lindex och Kappahl som nästan är de enda butiker som finns här kan jag tycka, sällan nåt som faller henne i smaken eller passar hennes lilla figur. Nu blev det bodys och höga culottebyxor och sånt lite tuffare som satt som en smäck, och som sagt sååå nöjd tjej – det är ju huvudsaken).

Men det var inte det jag tänkte tipsa om nu utan goda gifflar! Perfekt att servera nygräddade till sommarens alla sallader (eller soppor vid kallare väder).

Ostgifflar

2 dl vatten
1/2 pkt jäst
5 – 6 dl mjöl
1/2 tsk socker
½ dl matolja
1 tsk salt

1 uppvispat ägg

hamburgerost
vallmofrön
flingsalt

Värm vattnet till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och rör ut i vattnet. Tillsätt mjöl, socker, salt och olja och kör degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.

Forma två rundlar av degen och skär ut bitar som pizzasnibbar. Lägg på hamburgerost och rulla i hop gifflarna, pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön och flingsalt. Grädda i 200 grader ca 10-15 min.

Serveras ljumna som de är eller med gott smör till. Mums! (Nya Bregott brynt smör är för övrigt m a g i s k t gott!!)

Önskar er en fin dag!

KRAM

 1. Louise skriver:

  Åh det brynta smöret är ju så gott !!
  Passade på att köpa idag när det var extrapris på ica.
  Gjorde hemmagjorda kycklingburgare idag med kycklingfärs, superlätt recept och jättegott.
  Ha det gott ! Kram

 2. Eva skriver:

  Åh vi kanske kan få se ngn mannekängbild! Det vore så roligt tycker jag!

 3. Håller helt med dig ang kläder till småtjejer. Min yngsta är 11 och jag köper nästan allt på ZARA. Det hör till saken att vi bor i Italien så utbudet har är lite roligare än i Sverige, tack och lov!
  Ciao Ceci

 4. Annika skriver:

  Vi hittar också mycket på Zara åt 11-åringen. Enda nackdelen är att deras plagg alltför ofta är dåligt sydda och går upp i sömmen.

  1. Ja håller med, lite trist kvalité ibland. Därav inga kläder till Sebbe därifrån som leker på ett helt annat sätt och förstör kläder på nolltid om de inte är bra kvalité. På Olivia funkar de dock! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..