ANNONS

Chili con carne piroger

/

Godmorgon! Sista dagen med väckarklocka. Nej förresten, i morn måste vi ju komma i tid till skolavslutningen kanske 🙂 Men sen så! Bästa med sommarlovet om ni frågar mig. Behöver verkligen inte sova hela dan, men får jag sova nån timma till så vaknar jag av mig själv och känner mig utvilad på ett helt annat sätt. Dessutom brukar barnen sova länge och då tassar jag upp själv i ett tyst hus och kikar på nyhetsmorgon med en kopp kaffe tills jag hör deras små fötter tassa ner för trappen. Bästa starten på dagen! Inget fan av vardagsmornar med all cirkus som det innebär (är själv med barnen om mornarna och så trött på mitt eget tjat så bara att få semester från den biten är guld värt).

Piroger är så galet gott och lite bortglömt? Använde samma deg som gifflarna och fyllde dem med chili hon carte och riven ost. Sååå gott! Man kan ju ha vilken köttfärssås som helst. Se till så den är ganska tjock bara men annars kan man ta vanlig, tacofärs osv. Nu hade jag chili hon carte över så det fick bli det, blev urgod smak! Påminner lite om Gorbys piroger.

Chili con carne piroger
4 port, 8 st

2 dl vatten
1/2 pkt jäst
5 – 6 dl mjöl
1/2 tsk socker
½ dl matolja
1 tsk salt

1 uppvispat ägg
ca 4 dl chili con carne eller annan tjock köttfärsröra
riven ost

Värm vattnet till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och rör ut i vattnet. Tillsätt mjöl, socker, salt och olja och kör degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.

Dela degen i 8 bollar och kavla ut dem lite ovalt. Lägg köttfärsröra och riven ost på ena halvan och vik över den andra. Nagga fast kanterna ordentligt (jag slarvade lite där som synes :)) Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader ca 10-15 min.

Servera med en god sallad och gärna en vitlökssås till (denna är såå god till allt från piroger till grillat!)

Bakat småkakor på morgonkvisten, barnens favoriter på efterfrågan. (Dessa!)

Ska provsmaka en till kaffet nu och slänga upp benen högt en stund.

KRAM

1
25

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00