Marängtårta med hallonpaj (!)

Heeej. Nu ni ska jag tipsa er om något så gaaaalet gott jag gjorde häromdan. En söt marängtårta fylld med syrlig hallonpaj. Alltså hör ni vad gott?? Kombon med den porösa marängen, fluffig grädde, krämig vaniljkräm, syrlig hallonpaj med seg kakdeg = drömmen! Perfekt att slänga i hop till midsommar. Pajen bakar ni dagen innan och monterar själva tårtan på ett kick en stund innan den ska ätas så blir den allra godast.

Godaste hallonpajen

150 gram smör
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 500 g frysta hallon

Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna. Lägg de tinade hallonen i en pajform och försök fördela smeten någorlunda jämt över. Grädda i ugnen 200 grader i ca. 20-30 minuter.

Låt pajen bli riktigt kall, gärna över natten. Ungefär halva pajen går åt till tårtan så resten kan man äta som den är.

 

Marängtårta med hallonpaj

1 förp färdiga marängbottnar
1/2 form hallonpaj
ca 3 dl vaniljkräm
5 dl vispad grädde
2-3 dl hallon

Lägg en marängbotten på ett fat. Bred på vaniljkrämen och klicka sedan ut rikligt med kall hallonpaj på denna. Toppa med lite vispad grädde och lägg på den andra marängbotten. Klä tårtan i vispad grädde och strö lite hallon ovanpå. Låt stå i kylen ca 1 h innan servering.

Ät och njuuuut!

Galet god alltså!!

KRAM

LOADING..