ANNONS

Banana Joe tårta

/

Hej! Den här tårtan är både enkel att göra och otroligt god. Älskar kombon av banan och choklad och med banankolasmaken påminner den om Banana Joe (minns ni glassen?). Jag använde färdiga bottnar men vill man kan man såklart baka egna. Men man behöver ju inte alltid göra det sås vårt för sig 🙂 Blev lika gott så här! Dumlefluffen behöver tid på sig att stelna i kylen så gör den helst dagen innan den ska vispas så den hunnit bli riktigt kall.

Banana Joe tårta

1 förp färdiga chokladbottnar (tex ica)
1 påse dumle banan
3 + 4 dl grädde
1 dl oboy
2 bananer
malteses
kakao

Värm grädden (3 dl) men koka ej. Häll i dumlekolorna och rör tills allt smält till en sås. Ställ kallt i kylen, gärna över natten. Ta fram och vispa till en fluffig kräm.

Vispa resten av grädden och smaksätt med kakao.

Lägg en tårtbotten på ett fat. Bred på hälften av dumlefluffet och bananerna i skivor. Lägg på en tårtbotten och gör ett likadant lager. Lägg på den sista och bred och spritsa oboygrädden runt om och ovanpå. Dekorera med malteses och sikta över lite kakao. Låt stå i kylen en stund innan servering (nästan godast dagen efter, då blir oboygrädden nästan som en mousse).

Yummi!

Nån mer som älskar banan-choklad??

KRAM

5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00