Recept på mjuk lera

 

Hej hej

Den här dagen gick i ett, varit på språng hela dan.

Fler med slime-tokiga sommarlovslediga småttingar hemma? Vet inte huuur många burkar och påsar med slime av olika konsistens jag hittat högt och lågt här hemma, att det kan vara så kul? Det petas och pokas och geggas och knådas. Youtubeklipp, livesändningar och slimekonton följes i oändlighet. Kladdigt och luktar hysteriskt dessutom, Olivias rum stinker värre än parfymavdelningen i taxfreen emellanåt.

 

 

Hittade recept på en mjuk lera på pinterest som vi testade istället, luktade betydligt godare och mindre kladdigt och tydligen jääättehärlig att knåda med.

Man behöver maizena + balsam. Och karamellfärg om man vill färga den.

 

 

Blanda ca 2 dl maizena med 1 dl balsam och knåda till önskad konsistens. Tillsätt mer maizena om den blir för lös eller mer balsam om den blir för hård. Förvara i tätslutande burk eller påse.

Det får bli dagens recept det 🙂 Nu ska jag röra i puttrande kastruller i köket och förbereda allt jag kan inför midsommar, vi kör grillfest hos oss på kvällen.

KRAM

 

 

  1. Slimas högt och lågt här hemma också. Den där mjuka leran ska testas, verkar ju mycket enklare. Tack för receptet! Ha en skön midsommarhelg 🌺!

  2. Detta SLAJM! Min 11-åring gick ut låg/mellan i Italien förra veckan veckan. Hennes betyg var ”top notch” så jag frågade vad hon önskade sig……-ett lim för att göra slajm blev svaret 🙁
    Toppen med recept på mjuklera!
    Glad midsommar från Comosjön
    C

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..