Mixed grill och Ryktet går

Godmorgon! Del 2 av midsommar bestod av grillkväll här hemma. Vi köpte in gemensamt kött och sen bidrog alla med tillbehör och såser (barnen fick eget bord med korv & pommes). Marinerade lövbiffsspett, entrecote, rostbiff, marinerad fläskkarré, baby back ribs och olika starka korvar. Till det potatisrullarna, sticky blomkål, hemgjorda lökringar, halloumi och majs, gorgonzolasås, murkelsås, bea, fetaoströra, Jack Daniels glaze och en massa färdiga grillsåser. Sååå gott och sååå mätta. Tror jag skulle klara mig fint om jag åt ingenting i dag.

Köpte mig ett så skönt förkläde från H&M Home i veckan. Har aldrig förkläde på mig och kläderna ser ut därefter, ska bättra mig.

Hemgjorda lökringar har jag inte testat förut men det var ju busenkelt! Godast nyfriterade (såklart) då var de riktigt frasiga och smarriga. Blandade till smeten på en höft men den blev riktigt bra så skriver upp den.

Friterade lökringar
4 port

2 stora lökar
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 msk socker
1/2 msk salt
2 dl öl
1 äggvita

Skär löken i 1/2 cm tjocka ringar. Använd helst bara de stora. Vispa samman alla ingredienser till frityrsmeten till en slät kräm. Doppa dem i smeten och fritera i 180 C tills de fått fin gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper och servera genast.

Ella fyllde år så Stina hade bakat en grym tårta! Fylld med citronkräm och jordgubbsmousse. Sen spelade vi sällskapsspel halva natten. Klart roligaste var RYKTET GÅR. Som viskleken fast man ritar och gissar om vart annat. Vi skrattade så vi tjööööt.

Svansjön i olika tolkning hahaha.

I dag väntar fotbollsmatch med några andra fotbollsgräsänkor och alla barn.

Men innan det, Max hämtmat i sängen till lunch och ett pinfärskt avsnitt av the Handmaids tail som släpptes i veckan. Huuuur bra serie??

KRAM

 1. Tycker ditt förkläde var jätte fint men hittar inte det när jag tittar på HM Home hemsida. När köpte du det?

  1. För en vecka sen kanske? Köpte i butik. Kram

 2. V skriver:

  Det enda som är dåligt med ”The handmaids tale” är att jag sett klart alla avsnitt i båda säsongerna! Så spännande serie, längtar till nästa säsong släpps!
  Maten och tårtan såg supergod ut!

  1. Det är 3 avsnitt kvar på säsong 2 tror jag!! Den är längre än 1:an. Kram

 3. Helene skriver:

  Nja hamburgare i sängen ? Gillar inte mat i sovrum och har heller inte TV där…
  För mig är det återhämtning och slippa ljud och annat men vi är alla olika!

 4. Anna skriver:

  Vad härligt ni verkar ha det! Jag har dock en fråga som jag funderat många gånger på. När du skriver att du ligger i sängen och kollar seriemaraton, vad gör barnen då? Dela gärna med dig dina tips, för det låter ju underbart 🙂. Jag skulle max kunna ligga en kvart innan någon ropar ”maaaaamma”

  1. Hur gamla är dina barn? Mina är snart 11 och 7, de leker själva, med kompisar, hemma hos kompisar, ute eller på sina rum, de klarar sig ju själva och har kompisar i grannhusen de springer mellan. När de var små var det inte tal om att ligga i sängen och se serier 🙂 Kram

 5. Ulrika skriver:

  Vad kommer din fina topp i från?
  Kram 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..