Flygplansfrallor

Hej måndag! En av mina favoritdagar på veckan. Tänkte börja med att skriva ner receptet på flygplansfrallorna jag bakade i går. Blev de gooodaste mackor Olivia ätit tydligen. Jag tyckte de smakade precis som mackorna man får på flyget så därav namnet.

Sjukt gott med enbart smör på nybakat bröd, finns nästan inget som slår det. Men för maximal flygplanskänsla så servera gärna skrattande kon till 🙂

Flygplansfrallor
10 st små bröd

3/4 pkt jäst
25 g smör
2 1/2 dl vatten
1 msk olja
1/2 msk salt
3/4 msk socker
ca 6-7 dl mjöl (gärna Manitoba Cream – bagerimjöl)

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i vattnet och låt det bli 37 C varmt. Häll degvätskan över jästen och rör tills det löst sig. Tillsätt socker, salt och olja. Häll i hälften av mjölet och arbeta med degkrok. Tillsätt lite i taget av resterande mjöl och knåda ca 5 min till en rätt kletig men smidig deg. Häll upp degen på mjölat bord och dela i 10 bitar. Rulla dem runda och lägg på bakplåtspappersklädd plåt att jäsa ca 30 min. Pensla dem med vatten och grädda dem sedan i ugnen 250 C ca 8-10 min. Godast nybakade!

 

KRAM

 1. Har bakat dessa i flera år men utan socker. Ta bort sockret, helt onödigt, ett litet tips bara 🙂

 2. ÅsaS skriver:

  Åh, om de smakar som flygplansmackor måste jag baka dem, för det är det enda bröd som Miss17 äter. Jaa, hon är rolig hon, lite speciell när det kommer till mat. Flygplansfrallor är ju faktiskt gott. Och dessa verkar lagom ’avancerade’ för mig, som har tummen mitt i handen när det kommer till jäst-bröd..
  Kram, och njut måndagen!
  /ÅsaS

  1. Prova, tror de kommer göra succé! Kram och njut du med

 3. Hej, var köper Du bagerimjöl och vad är det för fördelar?

  Kram Ann

  1. På tex Ica maxi. Googla namnet så kan du läsa om det! Kram

 4. Men så gott, jag älskar att laga mat men är urusel på att baka!

 5. Åh, hade velat bo granne med dig!

  1. Sofie skriver:

   Det tänker jag ofta också! Verkar vara såå underbart område med världens gemenskap! 🙂 Älskar det där med ”öppna dörrar” där man kommer och går.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..