Sommaren 2018 – en lista

Hej hej. Sitter i bilen. Barnen har hittat något nytt spel på paddorna och leker så sams så sams i baksätet, ljuv musik för öronen. Sitter och planerar upp sommaren lite. Så mycket man vill göra, så lite tid. Eller nä sommaren är ju lång men Micke är ”bara” ledig 4 veckor (inte så bara så klart men vi har haft föräldraledigt om somrarna förut och då blir de ju mycket längre). Det finns ju dock helger och sköna sommarkvällar också.

Några utlandsplaner?

Ja! Vi börjar semestern med några nätter i Barcelona med Emma & Andreas. Vi ska på Pearl Jam, äta gott och njuta av värme och lite barnfri semester. Har ni några Barca-tips så blir jag glad! (mina bästa Barcelonatips hittar ni HÄR)

Sen fick vi ju äntligen tummen ur och bokade familjesemester till Cypern. Nästan samma ställe som vanligt men på OBC. Någon som varit där? Ute i sista sekunden så det enda som fanns kvar var minsta enkelrummaren, compact living. (Inte ett dugg synd om oss för det. Tänker ändå mest hänga vid poolen och i restaurangen/baren med grannarna som åker med och har ett lika litet rum 🙂 Jag flyger dit med barnen själv, det blir ett äventyr 🙂 Micke möter upp oss senare på plats, han får ta sig dit från Ungern. (Men som sagt grannarna W ska ju med så..)

Några Sverigeplaner?

Ja! Ingen sommar utan att hälsa på Åse med fam. Hela min familj längtar efter hela hennes familj! I år kanske är första gången vi får se Helsingborg i sol och värme? Kanske rent av ett dopp i havet? Tror det när jag ser det 🙂 En spontansväng till västkusten hade jag gärna tagit men inget bokat. Ev åker vi med grannarna till deras sommarstuga i Blidö beroende på väder. Skulle gärna besöka Liseberg eller Gröna lund. Dagsturer till småstäderna runt Örebro. Hälsa på bästis och gudbarnen i Sthlm , kanske rent av få hit dem på besök?  Äta ute och grilla hemma. Blir det fint väder är sommarsverige fantastiskt. Vi har bokat in en tur med räkbåten i veckan, jag hoppas det blir fler.

Hemmaplaner?

Ja! Vi ska måla staketet och paviljongen på takterassen vitt. Ta hand om häcken, vår tuja ser ut som häcken Gud glömde. Växer bara riktigt bra på ett håll av 3. Vet bara inte riktigt vad vi ska göra med den, får googla (och kanske få några tips?). Inne ska jag måla en vägg eller två vid regnigt väder. Tapeten vi satte upp blev tyvärr inte bra, stör mig på den varje dag. Och sovrummets fondvägg har jag tänkt måla över i si så där 5 år? Har en lång lång todo-lista med småsaker som att byta spottar, skaffa dimmer (som jag önskat mig i snart 10 år – hallå är gift med en elektriker ju??), spackla hål, rätta till en sned tavla.. sånt där man bara sitter och stirrar på på kvällarna men inte orkar göra något åt. Regnar sommaren bort kan vi lätt hålla oss sysselsatta med den listan.

Något jag hoppas få tid att göra mer av?

Läsa! Böcker. Inte lyssna på ljudböcker. Läsa riktiga böcker. Bädda ner mig i skuggan utomhus och plöja. Utflykter. Pikcnicks! Packa ner god mat och ta långa promenader. Bio! Både med barnen och på tu man hand med Micke. Siktar på en dejt redan på fredag och se Oceans 8. Minns inte när vi var på bio senast. Turista mer i vår stad! En rundtur på slottet kanske?

Något jag vill göra mindre av?

Tjata på barnen, lyssna på syskonbråk och gnäll. Och jag vill inte sova bort sommaren, hoppas Micke (!) inte har andra planer 😉 Någon sommarförkylning eller värre åkommor hoppas jag vi slipper. Stressa! Har knappt tagit på mig några uppdrag eller samarbeten i sommar som kräver för mycket, prio familjen och ledighet. Ladda batterierna.

Vad vill jag äta i sommar?

Grillat med nytänk! En köttbit med köpebea är jag inte mycket för. Fisk och grönt, räkor och potatisrätter! Har en hel bunt nya recept jag vill prova. Äta ute. Både ute som i ute på restaurang och ute som i utomhus. Förra sommaren satt vi knappt ute en enda måltid. De berömda Ässundet-räkmackorna skulle jag vilja prova. Någon som varit där, är de lika bra som det sägs? En räkmacka på Smultrongården hoppas jag få tid till också, lyckas alltid vara uppbokad när de har öppet. På tok förlägne sen jag var där!  Överlag vill jag provsmaka mig igenom Örebro, så många ställen vi inte testat.

Jag får summera sommaren i september och se om den blev lika härlig som jag hoppas 🙂

 

Dela gärna med er av era sommarplaner!

KRAM

 1. Hej! Vi är 4 stycken som åker till Cypern i början av Augusti 2 gubbar som fyller 60 så det blir 2 veckor. Vi ska bo på Olympic Lagoon resort. Första gången för oss på Cypern. Har sett att ni varit där en del har du något tips vad man kan göra ? typ snorkla, shopping och dylikt. Bra blogg du har för övrigt helt i min smak 🙂

 2. ÅsaS skriver:

  Åh, vilka planer för semestern. Eller..?! Semester och semester, det kan man ju tolka lite olika om man vill.
  Själva kom vi hem från Rhodos inatt, efter en veckas skön värme med mycket sol och bad.
  Resten av semestern (makens, min är bruten av familjeskäl..) vill familjen fiska, fixa trädgården, få ordning i källaren och såna där evighetsprojekt.
  Just nu tar jag en dag i taget och umgås med min ”andra” familj..
  Kram

  1. Skönt med uppladdning på Rhodos. Hoppas resten av sommaren blir fin trots allt <3 kram

 3. Linda skriver:

  Låter som en helt fantastisk sommar <3 Jag och min sambo har inte så mycket planerat men tänkte göra en massa dagsutflykter i alla fall och vi börjar semestern om 2 veckor med 2 dagars hotellövernattning i Örebro 😀 Har du några bra tips på vad man kan göra i Örebro? Och gärna några restaurangtips om man gillar goda burgare & kött. Har inte varit in i örebro någon gång utan bara åkt förbi påväg till Marieberg och sen vidare mot Västkusten. Hoppas ni får en underbar sommar & tack för bästa bloggen. Kram

  1. Mysigt! Då måste ni testa Lilys Burger. Ha det så härligt! Kram

 4. Hej, oj vad mycket det var på din lista inför semestern😉 det enda min familj har inplanerat är att vi åker till obc cypern på måndag morgon, vi önskade rum igår, hoppas vi tänkte rätt så vi får eftermiddagssol 😊 sen så har vi inga andra planer alls, det blir dagsformen och väder som får avgöra utflykter mm. Men en tripp till stockholm några dagar med ett besök på grönan hör sommaren till. Fin sommar till dig! Kristina

 5. Vilka härliga sommarplaner. Vi planerar en resa genom Europa med stopp i Belgien, Nederländerna, Frankrike och Spanien. Det ska bli riktigt härligt! Men först tre veckors jobb till innan semester. Kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..