Ett dygn i Stockholm

Hotelltips i samarbete med Clarion Stockholm

 

Hej hej 

Sitter i bilen påväg hem från Stockholm igen. Ett dygn går fort men samtidigt hinner man ju massor. Älskar små avstickare till andra städer så här, känns som man är utomlands nästan. Särskilt om man har tur med vädret och det kryllar av turister som nu.

Denna gången bodde vi på Clarion Stockholm på söder. Stort, fräscht och smakfullt inrett med riktigt bra hotellfrukost. Är överlag inte jätteimpad av svenska hotellfrukostar, gillar det lilla extra och beställer gärna en egen rätt hellre än en halvtrist standardbuffé – men här fanns tex nybakade varma hällakakor och goda röror, koffeinfritt kaffe och kardemummalängder. Grekisk krämig yoghurt med valnötter och honung. Pluspoäng för det. Dessutom en så sjukt snygg klocka i receptionen, vi som letat efter en snygg väggklocka i snart 10 år – kan det vara denna vi letat efter? (bild finns i min instastory på instagram)

Har bott på detta hotell flera gånger tidigare med barnen, smidigt som familjehotell. Snett mitt emot hotellet ligger Sebbes absoluta favoritrestaurang Läckerbiten (som bytt namn nu såg jag till Lagerbaren? Bara de inte bytt meny!?)

Men nu var det barnfritt dygn. Tessan och jag styrde kosan mot Zara med bestämda steg och parkerade killarna på Stureplan utan protester.

Galet med sommarrea i de flesta butiker. Så där så man inte orkar titta knappt. Fyndade två Odd Molly toppar och en present till Olivia som jag inte kan avslöja vad det är än. (Hon fyller om 3 veckor. 11 år! Svårt med presenter dock, har ni några tips?)

Lunch åt vi på Wienercaféts uteservering. Perfekt strosa-på-stan-väder, lite svalare men varmt i solen och nästan kyligt i skuggan. Perfekt som sagt. Schnitzlar, omelett med räkstuvning, smörrebröd med friterad rödspätta och kycklingröra med tryffel trängdes på bordet.

Jag var på jakt efter ett skärp (fanns inte i lager, inte meningen att jag ska ha det där skärpet? Nytt försök i Barcelona kanske) och en hårscarf. Hittade en söt på Åhléns som jag köpte.

Avrundade dagen med trötta fötter på Radisons skybar med god whitye lady (favvodrinken) och där såg vi en trevlig skybar i solsken på andra sidan gatan som vi hoppade över till sen och tog en grym Moscow mule.

Hade bokat middagsrestaurang på Odenplan så vi tog en promenad dit på kvällen. När vi strosade bland smågatorna på vägen dit såg vi en skylt med ”prosecco 59 kr glaset på innergården” vid ett litet hak man lätt gått förbi utan att se men tänkte att vi kikar in. Och där fanns den mysigaste lilla innergård gömd (med billigt bubbel!). Älskar såna här små ställen.

Urmysigt! Men sen pinnade vi vidare mot Yuc. En mexikansk restaurang vi bokat middag på. Och vilken god middag sen! Vilken härlig stämning i restaurangen, hög glad volym på både gäster och musik, skön inredning och avslappnad stil. Vi kunde knappt välja på menyn, allt lät gott. Fick hjälp av servitrisen att korta ner vår lista till en mer rimlig måltid för 4 haha. Blev ändå ganska mycket men vi kunde inte välja bort nåt mer, tjaaa om ni tar det lugnt och pausar lite och så där så trooor jag att ni kan få i er det sa hon och tittade lite skeptiskt på oss. Det var inga problem. Fick även plats med två efterrätter men de kunde vi hoppat, det var maten som var det goda.

Tessan och Matte började med varsitt friterat ostron som tydligen var galet gott! Vad Micke och jag tycker om ostron kan man nästan se på Mickes min..

Men resten av maten alltså.. SÅ gott. Rätt starkt, tror det var den dubbelpanerade friterade kycklingtacosen som nästan tog knäcken på oss haha, men smaken var så god så vi kunde int låta bli dem ändå. Hårda tacos med en kräm på varmrökt lax – magiska. Likaså de med bifftartar i. Snygga också! Av de mjuka var de med räkor nog de godaste men de med pulled pork (eller vad det var) kunde man ha skippat. De övriga var grymma.

Rullade hem (med taxi) och somnade som stockar och sov som prinsessor.

Så mysigt och gott dygn! Nu är vi snart hemma igen. I kväll blir det nog en hederlig söndagspizza och filmkväll. Laddar för sista veckan innan s e m e s t e r !

KRAM

 1. Jag undrar, ni är borta rätt ofta på småresor och middag med vänner (om jag jämför med mig själv), vem har ni som barnvakt?

  1. Middagar med vänner så är barnen oftast med även om de inte syns på bild (inte alltid på sena restaurangkvällar dock), reser vi bort så är de antingen med sin farmor och farfar eller mormor och morfar, bådas föräldrar bor här i stan och barnen älskar att vara där och vice versa! kram

 2. Helene skriver:

  Så mysigt ni ser ut att ha haft det i huvudstaden😃älskar din blogg bästa!
  Kram till dig

  1. Tack rara, så kul att höra. Kram till dig!

 3. Sara skriver:

  Var hittade ni den mysiga innergården med prosecco? Försöker se framför mig vilken väg ni gått, men går bet … 🙃

  1. Nomad hette det, på upplandsgatan! Kram

 4. Ulrika skriver:

  Åh vad jag tycker om din blogg, SÅ bra mix av allt!Tack tack för alla härliga inlägg!
  Trevlig sommar! : )

  1. Åh vad jag blir glad, tack själv för gullig kommentar. KRAM

 5. Lotta skriver:

  Vilken fantastisk helg ni verkar haft Victoria! Vi är glada att ni valde att bo hos oss på Clarion Hotel Stockholm! Extra glada är vi över att ni gillade vår frukost! Varmt välkommen tillbaka till oss snart igen! /Lotta, Marketing Manager, Clarion Hotel Stockholm

  1. Åh, tack ska ni ha <3 Vi kommer gärna tillbaka! kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..