Gästbloggare och besök på vingård i Italien

Hejsan!

Emelie heter jag och är granne med Victoria. Jag har fått äran att gästblogga här för en dag, vilket är såå roligt! När jag inte gästbloggar, arbetar jag som förskollärare 😉

Vi flyttade tillbaka till Örebro för ett år sedan. Innan dess bodde vi tre och ett halvt år i Nairobi, Kenya där vår dotter Lovisa är född. Familjen Riis kom och besökte oss där och vi hade två fantastiska veckor när vi fick visa upp underbara Kenya.

Jag har som Victoria ett intresse för god mat. Tycker om att prova på nya rätter
från olika kulturer, särskilt mat från Italien och såklart traditionell svensk husmanskost.

Jag och min familj åker till Italien varje år tillsammans med släkten. Det har blivit vårt smultronställe och en fin tid att umgås.

Jag tänkte dela med mig av ett trevligt utflyktsmål till en fantastisk vingård, Muretti i Montecolombo, ca 40 minuter med bil från Miramare di Rimini där vi bor. Det är en fin dagsutflykt där man får se mycket av det vackra Italienska landskapet. Vingården ligger vackert i en dal med böljande kullar runt omkring. Vinet tillverkas på traditionellt sätt. Gården har även olivträd för tillverkning av olivolja och egna grönsaker. 85% och det som tillagas kommer ifrån deras gård och resten köps från närliggande gårdar. Titta gärna in HÄR, för mer info.

Älskar att besöka vingårdar och vi hittar nya varje år. I år var den bästa av de alla. Stor gård med vinkällare intill huset. Lunch på altanen, levande musik och genuint lagad mat. Gården ägs av en äldre dam tillsammans med hennes son och dotter. Otroligt gästvänliga och kunniga på vin. Alla råvaror är närproducerade. Här blir vi visade in i vinkällaren som är byggd under jorden för att inte störa omgivningens idyll.

Vi fick prova på olika viner till väl utvalda råvaror från gården. De bjöd på friterad zucchiniblomma, supergod! Små snittar med bresaolamusse och fyllda mini piroger. Till förrätt, stekta vaktelägg med riven tryffel, ostbricka med balsamvinäger, fikon stora som persikor som växte fritt och marmelad gjord på selleri samt olika sorters salami och prosciutto (skinka). Till varmrätt, flera rätter bl.a, pasta bolognese och gnocchi med ratatouille , helstekt kotlett med potatis och grillade äpplen. Allt var gudomligt! På gården bodde även herr och fru åsna.

När vi, efter en fantastisk god vinlunch, lämnade gården med kartonger fyllda av olika viner för att avnjutas hemma, var vi mer än mätta och belåtna. Vi åkte tillbaka genom landsbygden och kom fram till en vacker liten pittoresk by med utsikt över landskapet med Adriatiska havet i horisonten. I byn vi besökte stod kvinnorna och lagade lasagne på traditionellt vis för en fest de skulle ha dagen efter. Älskar att hyra bil, åka runt och bara stanna till någonstans och där det alltid är något på gång. Vackra landskap med böljande kullar, hav och gårdar. Jag får aldrig nog av det!

Rekommenderar varmt att besöka någon vingård om ni åker till Italien, det kryllar av dem. De är oftast mindre gårdar där vinbonden är glad att få visa upp sin stolthet. Det är härligt att köpa med sig några flaskor hem och njutas av och minnas tillbaka.

Det var lite från mig och vackra Italien.

Kram från Emelie.

 1. Helen skriver:

  Vilken härlig blogg Emelie hade och Såå kul med tips på Italien , funderat på bila dit och Kroatien men det kanske bli båtliv ist nu när det är sp fint! Jag kan inte hitta var man kommenterade på hennes blogg??? Ha en fin dag i solen! Kram

 2. Hej
  Tack för restips! Från vilken och Till vilken flygplats flyger ni till?

  1. Vi flyger från Arlanda till Barcelona (hm finns det fler där?) kram

   1. ☺️ Jag menar Emelies smultronställe Miramare di Rimini. Italien står på barnens önskelista att resa till och jag kan ingenting om Italien.

 3. Så kul med gästbloggare!

  Härligt inlägg. Älskar italiensk mat och italienska viner.

  Ha de gott och tack för resetips

  1. Emelie skriver:

   Hej Jessica.
   Vad roligt att du gillade mitt inlägg.
   Italien är verkligen underbart.
   Kram Emelie

 4. Hej Emelie!
  Vad spännande att bo i Kenya!! Hur kom det sig att ni flyttade dit? Jobbade du som förskollärare där också?

  Ha det fint 🙂

  1. Emelue skriver:

   Hejsan Nathalie.
   Det var för att min sambo Marcus som arbetar för (Atlas Copco). Nu heter det Epiroc.
   Han fick en tjänst i Kenya. Vi bestämde oss för att flytta dit. Det blev ett minne för livet. I Kenya arbetade jag lite volontärt på en lokal skola.
   Ha en fortsatt fin dag!
   Kram Emelie

 5. Malin skriver:

  Hej!

  Så roligt med gästbloggar! Tack för bra tips och vackra bilder från Italien. Vad kommer din underbara vita klänning ifrån på första bilden?
  Tack & trevlig sommar!

  Med vänlig hälsning,
  Malin

  1. Emelie skriver:

   Hejsan Malin.
   Roligt att du gillade mitt inlägg. Klänningen köpte jag på en marknad i Rimini. Älskar den, så skön.
   Ha en fin dag.
   Kram Emelie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..