Från andra sidan gatan

Jag heter Stina och det här är min bild av Matplatsen, upplevd från andra sidan gatan.

Matplatsen är absolut ett receptarkiv som jag använder väldigt ofta då jag lagar mat. Men för mig är Matplatsen inte bara Victoria och recept. För mig är det hela familjen Riis som med åren som gått och blivit finaste vännerna. Vi inte bara bor nära varandra, vi åker på semester ihop, våra barn är uppväxta ihop, vi äter ihop, vi hjälper varandra med stort som smått. Matplatsen är för mig inte bara ett receptarkiv det är ett arkiv av alla minnen som vi upplevt ihop.

När jag fick detta fina sommarjobb funderade jag på vad mitt bidrag skulle vara. Jag vill bjuda på något som är jag men som också passar in här på Matplatsen.

Min familj äter tacos, kanske lite för ofta tycker vissa… så på nått sätt måste jag få in det, men vi börjar med lunch.

Lasagnemuffins, 10 st:  Receptet som inspirerat, kommer från Fridasbakblogg

250 g färska Lasagneplattor, stora

500 g Nötfärs

400 g Tomatkross

1 stor Gul lök

1 stor Vitlöksklyfta

1 grillad paprika, röd

2 msk Basilika, torkad

Ostsås:
1 dl Créme fraiche

1.5 dl Grekisk yoghurt

2.5 dl Cheddarost, riven

Garnering:
250 g Ost, riven

Gör så här:

Börja med att lägga alla lasagneplattor i varmt vatten i en skål, detta så att de ska bli mjuka. Hacka lök, vitlök och paprika. Fräs det i lite smör i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Häll på tomatkrosset och basilika, låt puttra ihop en stund och smaka sedan av med salt och peppar.

Ostsåsen: Rör ihop alla tre ingredienser till en massa.

Stansa ut 20 små runda plattor av ett par lasagneplattor, de ska passa i muffinsplåtens botten. Skär sedan lagom breda skivor av lasagneplattorna, detta är ”väggen”.

Sätt ugnen på 220°C.

Lägg en rund platta i 10 formar av muffinsplåten. Sätt i remsor som väggar i varje form. Lägg ett lager ost i botten, detta funkar som ”lim” och håller ihop vägg med botten när den smälter. Fyll med en rågad matsked köttfärs och sedan en rågad tesked med ostsås. Lägg på en till rund platta och upprepa samma med köttfärs och ostsås. Toppa till slut med mycket riven ost.

Grädda i mitten av ugnen i ca. 15-20 minuter, tills de fått en gyllene färg.

Låt de sedan svalna en bra stund innan du lyfter upp dem ur formarna.

Det ser lite ut som de ska rasa men barnen gav dem bra betyg, den lilla gästen på besök bad till och med om mer. Det var lite pillrigt att få upp dem ur formen, men det gick lättare om man väntade lite (som det faktiskt står i receptet). Vi åt våra lasagnemuffins ihop med en blandad sallad. 

Hoppas detta inlägg kan inspirera någon till att våga prova lasagnemuffins.

 1. Anna skriver:

  Hej! Åh va roligt m dina inlägg!! Och det här med lasagnemuffins det måste jag bara testa så fort jag kommer hem från semestern!! Må så gott, hälsningar Anna

 2. Trevligt med gästbloggare men hade önskat en bild på dig så man vet hur personen ser ut som skriver.

  1. Stina skriver:

   Det skulle jag kanske ha lagt till 😊 tänkte nog att det inte tillförde nått bra 😂

 3. Men vad kul med så mycket nytt på bloggen. Du ser alltid så härligt glad ut Stina. så konstigt att man sitter bakom en skärm och läser bloggar men det ger så mycket inspiration och det är jättekul att få ”lära känna dig” lite mer också.

  Hoppas du får gästblogga mycket

  Ha de gott

  Kram Jessica

  1. Stina skriver:

   Vad roligt att du uppskattar mina inlägg. Är dock bara Victoria som kan ta de där bra bilderna på mig 😊

   Vi får väl se om jag får förnyat förtroende. Annars får du kolla på min blogg

  1. Eva skriver:

   Ja jag håller med! Tycker Stina alltid ser så glad och snäll ut.
   Roligt inslag att grannarna får blogga och Victoria får lite semester👍

   1. Stina skriver:

    Tack snälla 😊

 4. Så fint du beskrev bloggen! Som ett arkiv för era minnen. Jsg älskar recepten men även att få se lite av allt roligt ni gör tillsammans. Verkar verkligen som ni har jätteroligt tillsammans att ni tar tillvara på livet, ja att det är en fest helt enkelt 😉

  1. Stina skriver:

   Tack snälla
   Det är blandningen som gör det så bra, tycker jag med. Vi försöker verkligen ha roligt även vanliga dagar och oftast blir det riktigt bra.

 5. Eva skriver:

  Hej! Kul att få träffa dig Stina😃 goa recept kan man inte få för mycket av.
  Kan du inte berätta något om Viktoria som vi inte vet😉 nåt kul hon gjort nångång som hon kaaanske inte vil dela med sig av, haha😂

  1. Stina skriver:

   Så sant att man inte kan få för många bra recept.
   Goda vänner kan man inte heller ha för många…så jag kommer inte berätta några historier 😬😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..