Fyllda tortillabröd

Sen var det det här med tacos, en beroende kan tyckas men det är så skönt när alla i familjen gillar något och man slipper allt tjafs och tjat vid middagen. När vi äter tacos blir det rätt ofta tortillabröd över, då är detta perfekt att göra av dem. Jag har inte hittat på det själv utan smygtittat på elle mat och vin. Vi åt detta som förrätt men det går säkert att hitta en mängd andra serveringsförslag. Den högra innehåller endast ost, som sagt inget tjafs och gnäll.

Fyllda tortillabröd

5 msk olja

1 dl gul lök, finhackad

1/2 msk strösocker

7 msk tacosalsa

60 g mozzarellaost, riven

2 stora tortillabröd

1/2 tsk salt

gräddfil

Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och stek löken på medelvärme. Rör om hela tiden så löken ej bränns. Häll i sockret när löken börjar få fin färg och låt allt karamelliserad. Bred ut löken på en av tortillabröden. Häll över 3 msk tacosalsa och mozzarellaosten och sätt på en till tortillabröd. Pressa lätt med händerna.

Hetta upp olja och salt i en stekpanna (ganska hett) och stek tills fin färg, ca 1 minut per sida. Vi stekte våra på grillen.

Skär i 8 tårtbitar och servera med gräddfil och tacosalsa.

Servera direkt medans dem är varma. Jättegott tycker tacofamiljen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..