Skaldjursfrossa i Barcelona – Botafumeiro

 

(Först och främst HUR lik Cole i The Affair? Lite mer skägg på Andreas så skulle man knappt se skillnad : ))

Hej igen

Vi har några favoriter vi alltid går tillbaka till i Barcelona. Ett sådant är skaldjursrestaurangen Botafumeiro. Äter alltid samma sak också, men nästa gång ska jag ta något annat. Inte för att det inte är gott (för det är svingott) men det finns ju så mycket annat på menyn. Den gratinerade krabban tex såg helt fantastisk ut.

Den varma skaldjursplatån beställer vi alltid. Lite annorlunda denna gång eller så beställde vi inte alls samma, kan ju ingen spanska haha, men det var ingen buljong de låg i denna gång som vi annars brukar sitta och doppa bröd i tills man nästan storknar. Så det var kanske lika bra. Men skaldjuren var iallafall galet goda. Åt mitt livs första vongole-mussla också. Kanske blir fler.

Desserterna var också MAGISKA. Nog de godaste vi ätit? Pratade om dem hela resan sen och då är de andra tre inga desserttyper egentligen. Gillar när man får in hela menyn på ett fat att se och välja. Vi valde en passionsfruktsmangomoussenånting, en chokladbakelse med knäckkolasås i och en catalan cheesecake och en skål färska bär. Mixen var perfekt!

Urcharmigt ställe. Inte så mycket turister, på väggen sitter en gedigen kändisfotosamling på alla skådisar och andra kända människor som varit här. Det k r y l l a r av personal, känns som taget ur en scen i spanska serien Grand Hotel, rum och krypin högt och lågt och livemusik som går runt.

Vi var lite tidiga till restaurangen så i väntan på bord smet vi in på en bar/restaurang brevid och möttes av den charmigaste lille servitören och en grym GT-meny.

KRAM

 1. Jag blir så sugen på att åka till Barcelona när jag ser dina bilder!! 🙂

 2. Stina skriver:

  Härligt, ser supergott ut. Var är din fina klänning ifrån👌

 3. Nettan skriver:

  Vi var i Barcelona över midsommar och efter tips tidigare i din blogg så testade vi restaurangen en kväll. Verkligen en matupplevelse, vi var supernöjda. Tog förrätt och sen åt vi den varma skaldjursplatån men var så mätta efteråt så vi orkade inte dessert, kan ångra det nu 😉 KRAM

  1. Vad roligt att höra!! spar lite plats till nästa gång 😉 kramar!

 4. lillyk skriver:

  Vi var samtidigt i Barcelona och på samma ställen men olika dagar! Skaldjuren i buljongen har de kvar, för dessa tog vi 🙂 Tack för allt du delar med dig utav och ha en fortsatt fin sommar!! KRAM

  1. Men vad tusan lyckades vi beställa då 😂🙈🙈 Hoppas ni hade det härligt! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..