Blå blå vindar och vatten

 

Hej! Vilka mysiga dagar, man nyper sig ju nästan i armen åt detta väder. (Och ber samtidigt lite om regn, vi behöver det nu!! Usch så det brinner i torkan.) Blev en spontandag på vift med spontansällskap. Älskar såna dagar. Vaknade sent (herregud barnen sover till 11 om dagarna? nyper mig i armen igen! Vi har nämligen haft många år med minimal sömn – så där minimal så man nästan blev galen – på riktigt – så jag njuter av detta med gott samvete nu), bestämde oss för att testa de där räkmackorna i Ässundet och fick med oss fam Hedenborgs. Möttes av en knökfull parkering, snacka om poppis ställe.

Och hur var räkmackorna? Joddå goda! (kladdkakan med hälsar barnen) Men jag letar fortfarande efter ett ställe som skalar sina räkor själv, finns det något sådant?? Inte så mycket för burkräkor även om de kallas ”handskalade” men ligger i lake. (Så är det nån rar bloggis som kan tipsa om någon restaurang med the real deal så gör gärna det!)

Fanns en lekplats och badplats i anslutning. Nästa gång tar vi badkläder under!

Alltid matcha outfit med klätterställning 🙂

Sen drog vi vidare för efterrätt på ett glasställe Lottie hört talas om. Bara att det var fel glasställe hehe. Men grymt ändå! Vilka skapelser och vilken god glass. Glass & Berså. Tips!

Höll på att gå åt i värmen så när vi kom hem kilade över till grannarna igen och tog ett premiärdopp i deras pool.

Här hemma går nu tvättmaskinen varm och resväskan packas på nytt. I morgon bitti åker vi till Skåne och hälsar på Åse med fam några dagar. Och gissa vad? Jo det ska regna i princip hela tiden. Har inte upplevt riktig sommarvärme i Helsingborg en enda gång och då är vi ändå där titt som tätt. Men det blir alltid bra ändå. Och som sagt behövs nog allt regn man kan få nu.

 

KRAM på er!

 1. Cicci skriver:

  Hej. Rekommenderar Magasinet, Sverkesta Gård som en annan gjort längre upp här såg jag😃. Superstora mackor o om man inte är förtjust i räkor så brukar dom fixa ex köttbullemacka istället. Räkmackorna är riktigt riktigt goda😋.

 2. al68 skriver:

  Installera en AC, den bästa investeringen ever. Nu sover man gott 😘❤️

  1. Tänker det varje år men sen är det EN vecka som ör varm och resten fryser vi. I år är ju ett undantag som knappast händer igen. Kram

 3. Mia skriver:

  Om du vill ha en ordentlig räkmacka som du knappt orkar äta upp så åk till Magasinet, Sverkesta Gård strax utanför Frövi. 3 mil från Örebro. Kolla deras Facebook, fullt varje torsdag! Öppet torsdagar juli och augusti kl. 18:00-21:00. Jag är från Frövi och har testat både Ässundet o andra ställen, detta är den bästa jag har testat hittills!

  Dessutom ta en tripp till Nostalgibyn som ligger 2 min däirfrån med 60-talet som tema tror jag och har även fika plus Götlunda glass.

 4. Sofia skriver:

  Såå fina Odd Molly byxor! Hur är de i storlek?
  Min storlek var slut, hoppas på lite små så jag kan gå upp en storlek😘
  Trevlig resa!

  1. Ganska normala tycker jag. 🙂 kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..