Pearl Jam i Barcelona! Och en grym pizzeria med hemlig bar

 

Hej hej

Konsert väntade på kvällen så vi tänkte att en pizza vore bra uppladdning och en tidig middag. Upptäckte dock att de flesta restauranger hade siesta eller nåt vid den tiden (19.00) och få hade öppet men av en slump hittade jag ett ställe som hette Dirty Office Pizza som låg i närheten av hotellet. Visade sig ha grymma pizzor, den med inbakade kanter var helt magisk, kanterna är fyllda med gorgonzola och pizzan täckt med ost, skinka, smulade valnötter och honung. Perfekt mix. Micke och jag delade på en sån och pestopizza, mkt goda. De andra åt en laxpizza med rosépeppar som var en lite märklig kombo. Den kan man nog hoppa..

Trevlig personal och litet mysigt krypin med bokhyllor längs väggarna. Inget märkvärdigt. Men när vi var klara och tänkte gå vidare frågade de oss om vi ville komma in i deras hemliga bar?!

Ena bokhyllan gick nämligen att öppna som en dörr och där bakom gömde sig den mysigaste lilla bar!! En lounghörna och bardisk med plats för 4. Välutrustad med det mesta och en skicklig bartender som trollade fram både snygga och goda drinkar.

Det hela var så otippat så det gjorde säkert upplevelsen ännu bättre men väl värt ett besök oavsett. Nu vet jag inte om man får gå in i baren hur som helst, när vi var där var det bara vi där och framöver sak den vara för members only. Men detta var ett av resans härligaste moments!

Efter tidig middag var det dags att åka ut till Palau Saint Jordi och se Pearl Jam! Mickes absoluta favoritband och ”husgud” och Gillbergs är lika stora fans. Jag är väl inget fan direkt men hänger glatt på allt som är kul och som gör Micke glad 🙂 (Vet inte om ni känner till dem men sångaren heter Eddie Vedder – därav heter Micke vedder77 på instagram, Sebbe heter Eddie i andranamn och Olivia heter samma som Eddie Vedders dotter gör : ))

Det var vi och en miljard spanjorer. Typ. Golden hour när vi kom fram, utsikten och ljuset var magiskt!! Solnedgång och peppade fans i ringlande köer all over the place. Vilken upplevelse!

Emma och jag köpte varsin t-shirt och kände oss högst konsertiga. Som två fjortisar på festival. Rufsigt hår, korta jeanskjolar och öl i plastmugg. Underbart 🙂

Och konserten då? Jo mina 2 favoritlåtar var med, typ de jag känner igen 🙂 (och detta var min 3:e konsert med dem tror jag). De andra var jättenöjda. Det var ett drag på publiken utan dess like. Och säkert 40 grader varmt. Vi hade bokat sittplats men det fanns inte en kotte som satt ner en enda sekund så det var ju lite onödigt.. Det dansades och tjoade och skrålades i 3 h och sen joinade vi lämmeltåget hemåt och struntade i taxi trots att kartan sa 1 h 10 min promenad hem mitt i natten. Det här var dagen då vi kom upp i 40 000 steg 😉 S t u p a d e i säng vid halv 3 snåret.

En av årets bästa dagar helt klart!

KRAM

 

LOADING..