Arilds vingård

 

 

Godmorgon!

Mulet och småregnigt här i Helsingborg i går så vi åkte ut och besökte Arilds vingård. Hur mysigt!! Visste inte ens att det fanns vingårdar i Sverige? Varje dag kl 17 är det rundtur med vinprov (behöver ej bokas) och efter den slog vi oss ned och åt i restaurangen. Satt där i timmar och åt och provade vin, de trevliga ägarna gjorde oss sällskap och barnen lekte utomhus på scenen och uppträdde med ramsor medan det samlades fler och fler barn som publik. Vilken kväll. Så osvenskt och härligt.

Jag åt en chevretoast med mango till förrätt och fisksoppa till huvudrätt. Urgoda båda. Till dessert delade vi på en fondant med kolagömma och ett par tryfflar medan barnen valde glass ur glassbaren. (de åt pannkakor resp hamburgare först)

Tack för en underbar kväll Arilds vingård!

Häpp dags att kliva upp och göra frukost och ta oss ann dagen. Tror det vankades matmarknad?

Hoppas ni har det bra alla rara bloggisar och njuter av sommar och sol. Lämna gärna några rader, så kul att läsa vad ni har för er.

KRAM

 1. Catti skriver:

  Hej,

  Hittade precis hit. Extra roligt att läsa om ert Skånebesök då jag är uppvuxen i Skåne men bodde två år i Örebro på 1990-talet då jag pluggade där; jag har många fina minnen från den tiden och har behållit nära band till staden!

  En fråga om din blogg: såvitt jag förstått är den ingen low carb-blogg utan du äter saker som potatis? Underbart i så fall då jag inte är någon low carb-fan utan uppskattar allsidig kost! Ser fram emot att läsa mer här framöver!

  1. Min blogg är ingen lowcarb blogg men Åses är! Jag äter allt även om jag gärna skär ner på kolhydrater en del, mår bättre av det.
   Kram och välkommen hit!

 2. Sara skriver:

  Besökte Street food market i Helsingör idag, kan rekommenderas nu när ni ändå är här i trakterna 😊 Tror det skulle passa er!

 3. Hej jag undrar var du har köpt din fina blus? Den blå randiga.? Så himla snygg😘

  1. Hej! Jag trooor det är vila, får kolla upp (klippt bort etiketten). kram

 4. ÅsaS skriver:

  Back in business efter 4 veckors frånvaro. Svalt och skönt i butiken, enligt kunderna. Själv tycker jag det är varmt, varmt, varmt.. Kan ju bero på att jag hamnat vid bakugnen och kycklinggrillen.. 😓
  Jaja, några dagar till får jag stå ut, sen 3-dagars ledighet. Blir väl en tur till stugan med mamma (pappas barndomshem) för blåbärsplock. Trots torkan i skog och mark har dessa bär ploppat fram.
  Men visst sjutton behövs det regn! Alla dessa skogsbränder, och bönderna som sliter med djur och åkrar/ängar..
  Nä, nu blir det dopp i poolen, men jag vet inte om det svalkar så mycket längre..
  Kram och fortsätt njut av bäst gänget!

  1. Ja så hemskt med torkan! Nu får det gärna regna för allas skull. Ha en mysig ledighet och njut av blåbären 🙂 kram

 5. Bor i Helsingborg men har aldrig varit på vingården i Arild. Ska definitivt planeras in ett besök dit 😍 Jag har tre veckors mammaledighet kvar och maken har semester. Denna veckan njuter vi nere på vackra Österlen. Just idag ska vi ta oss i väg till Gunnenhögs gård för att köpa deras fantastiska rapsoljor och ta en fika i deras mysiga café 😊

  1. Åh vad mysigt det låter! Missa inte Arilds, sååå härligt! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..