Sage – finmiddag i Ayia Napa

Img 9631

 

Hej hej

Känns som vi är kvar på Cypern, lika varmt här hemma? 35 grader i Örebro i går – galet. Men mest galet är nätterna, i går fick vi nästan panik så varmt var det! Ingen kunde sova, svetten rann. Det räcker nu, så mätt på värmen. Orkar inte med alla glada tillrop på hur härligt det är. Det var det. Men inne på 4:e månaden med tropisk värme? Får man gnälla på ihållande regn får man väl gnälla lite på värmen också tycker jag, men det verkar heligt..

(varning för extra gnällig pga pissnatt i svettiga lakan, känns som jag inte sovit alls)

Img 9649

Så här i efterhand var det ju lite kaka på kaka att åka till Cypern i slutet av Juli när värmen gassade både hemma och där. Man är ju van vid somrar som nästan regnar bort så vi tyckte det var en grymt bra idé att solsäkra sommaren med utlandsresa. Skulle ju varit bättre att spara den till vinterhalvåret men det kan man ju aldrig veta.

Img 9641

Men vi hade ju en grym vecka så det är inte det! Med tanke på hur soltrött man var så spenderade vi mesta tiden i skuggan och det älskar jag. Ingen stress att fånga solen utan bara chilla i den milda skuggan, läsa böcker, spela kort, titta på folk, ta sig en tupplur.. Riktig semester!

Img 9637
Img 9638

På Sage äter man god ”finmat”. (Ändå i princip samma priser som de närliggande turistrestaurangerna kring hotellområdet). Hit måste ni gå. Vi har varit här varje år, barnen äääälskar den lilla förrättssoppan man får (sparris/broccoli) och längtar alltid hit pga den.

Img 9654

Barnmeny finns, men namn som tex Lilla sjöjungruns fingrar. (Det är fiskpinnar – Sebbes favvo).

Förresten erbjuder många restauranger taxi-service, dvs kommer och hämtar en gratis med taxi från hotellet. Be receptionen kolla det när de bokar bord åt er (eller om ni bokar själva). Osäker på om Sage har det men jag tror det. Quadro (se tidigare inlägg) har det iallafall!

Taxi kostar annars ca 2 Euro/person vart man än åker i stan och taxibilarna tar oftast 7 personer.

Img 9659
Img 9663
Img 9668

Tänkte jag skulle variera mig men tog tillslut Filet Mignon black and white för säkert 5:e gången. Ny förrätt åtminstone, carpaccio med tryffelkräm. Micke åt laxtartar med avokado (snygg!). Johan en gammal hederlig räk-cocktail (som såg allt annat än gammal hederlig ut, snygg!)

Img 9683
Img 9686
Img 9687
Img 9682
Img 9673
Img 9677
Img 9670
Img 9691
Img 9688
Img 9690
Img 9697
Img 9695
Img 9679

Maten fotades av både stora ochs må från alla håll och kanter. Killarnas huvudrätt ser lite skum ut men är såå god, med äpple och ananas, såsen kan man äta med sked så god! Dessert orkade ingen – förutom barnen.

Img 9707
Img 9708

KRAM

 1. Ser gott ut!

  Jag har så dåliga minnen av Ayia Napa sen resor dit i ung ålder. Huga. Kanske får ge det en chans som barnfamilj nång gång.

  1. Haha ja jag med men det är som natt och dag, perfekt för barnfamiljer! Man är ju hemma långt innan bar-gatorna drar i gång på nätterna 😉 kram

  1. En väska från Kate Spade (min egentligen men passar henne så bra i strl så hon får låna den). Maj är nog betydligt behagligare ä jul/aug ;)) kram

 2. Åker till Cypern på måndag. Kaka på kaka jovisst men åker mer för avkoppling än för värmen så det ska bli underbart. Hotellet ni bodde på ser väldigt fräscht ut.

 3. Jag har läst och hört hur varmt det är hemma i Sverige. Fattar att det är jobbigt men finns det inte AC aggregat att köpa? Vi bor i Virginia, USA och där är det ju supervarmt i månader men helt ok för alla hus har AC.

  1. Joddå men rätt dyrt att inställer och jag har aldrig varit med om en sommar då det behövts mer än ett par dar tidigare. Men fortsätter det så här får man nog överväga det. Kram

 4. Hej! Vet att ni varit på Cypern flera gånger och tidigare bott på Sunwing. Vilket hotell skulle du välja om du åkte igen? Sunwing eller OBC?
  Jag funderar på att åka dit med familjen i april och fira min 40-års dag. Kram Malin

  1. OBC om vanlig lägenhet, sunwing med poolaccess (särskilt om man åker med vänner som kan bo mitt över). kram

  2. @Malin,

   har bott på båda hotellen, OBC senast i somras två veckor. Hade då 1-rums Compact Suite med pool access och det var helt fantastiskt! En riktig lyxresa för att jag fyllde 40 i påskas 🙂
   Åker man med vänner kan man ringa in till Ving och koppla ihop bokningarna och önska att få bo i rummen bredvid varandra 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..