ANNONS

Beer can chicken

/
Innehåller annonslänkar

Dsc 7241

Hej hej

En härlig sommarkväll (innan den värsta torkan och grillförbudet) åt vi detta. En beer can chicken med goda tillbehör. Denna kyckling blir så mör så den nästan rasar isär i beståndsdelar (eller nej inte nästan, den gör det!) Och smaken på både kycklingen och såsen blir helt magisk. Har ni inte testat det så gör det, ni kommer inte ångra er.

Dsc 7243

Den tar sin tid på grillen (ca 3 h) men under tiden kan man ju mingla eller äta förrätt eller diska eller vad man nu vill, den sköter sig i princip själv.

Dsc 7260

(stackars örterna i krukorna i bakgrunden behöver vi inte tala om va, inte mycket som grönskat i denna trädgård i sommar).

Barnen önskade annat och fick hamburgare a la picknick i gräset.

Dsc 7251
Dsc 7263
Dsc 7265

Lilla charmtrollet Lofsan var på besök <3

(gräsmattan behöver vi inte heller tala om, knappt ett grässtrå som var grönt..)

Dsc 7301
Img 8011

Det här vinet serverade vi till och det var SÅ gott, tips!

(Min klänning finns HÄR., även i svart, fint i höst. Glöm inte aktivera erbjudandet med rabatt på hela ordern HÄR)

Img 8004

Till kycklingen hade vi sås (gjord på skyn), färskpotatis och en god sallad med getost och kanderade nötter. Mums! En av sommaren godaste middagar. (Sa vi visst förra året också när vi åt detta för första gången).

Dsc 7313
Dsc 7320
Img 7983
Img 8014

Beer Can Chicken
1 hel majskyckling
33 cl ölburk
1/2 kruka basilika
1/2 kruka timjan
1/2 citron
salt & peppar
Chili explosion krydda
4 skivade vitlöksklyftor
100 g smält smör
1/2 dl olivolja

Blanda samman smör, olja, pressad citron och salt & peppar. Öppna ölen och häll ut hälften (alt drick upp ;)) och pricka sedan hål i burken på den delen över ölen som är kvar. Skär några snitt i skinnet på kycklingen och fyll med vitlök och örter. Gnid in kycklingen ordentligt med smör-röran och trä den på ölburken. Ställ den på något att samla upp skyn med (används till sås senare). Grilla den ståendes i grillen. Grillkolen ska ligga på sidorna i grillen, så att kycklingen grillas indirekt. Den är klar när temperaturen i köttet mot lårbenet är uppe i 83 C. Vi lät den gå ca 3 h på låg temp (ca 125) och den blev sååå himla mör.

Ta bort den färdiga kycklingen från burken och låt vila i folie.

Dsc 7316

Fantastisk gräddsås

skyn från kycklingen
3 dl grädde
1 msk kycklingfond
1 msk socker
1 msk balsamvinäger
1/2 msk kinesisk soja
sal t & peppar
Chiliexplosion krydda

Sila skyn som samlats under kycklingen i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Koka upp och smaka av med salt & peppar och chilikryddan. Red av med redning (mjöl + vatten) till önskad konsistens.

Kvällen var lång och varm och skön så vi satt ute och slogs mot myggen (eller var det några mygg verkligen? Minns knappt att jag sett en enda i sommar men så biter de inte mig heller. Kanske låter annorlunda om ni frågar de andra..) långt in på småtimmarna.

Img 8030
Img 8027
Img 8025

Tänk vilken sommar vi fick!

Solig skön kväll i dag med faktiskt så jag tror det blir en liten sundowner på taket sen. Lillördag och lediga i morn!

KRAM

3
33

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00