ANNONS

Fixat håret och bakat äppelkaka

/

I samarbete med Filip (Koafför & Barber)

Img 0994

Hej

Appropå håret ja. Var hos Filip i går och flyttade upp hairtalkslingorna, slingade utväxten och tjockare ut topparna lite till med något mörkare slingor för lite mer liv och höstkänsla (fördelen med hairtalk, man kan ju trolla fram vad an vill. Behöver inte vara långa tjocka hollywoodsvall utan kanske tjockare toppar, lite längre längd, fylla ut något glest område, sätta dit en lugg.. you name it)

Img 0979

(Letar ni efter nån i Örebro som kan det här med hairtalk så har ni ett proffs här! men ett väldigt poppis sånt så boka i tid. Ni hittar honom på instagram HÄR och hemsidan HÄR.)

Ville inte ha lockigt, bara lite vardagsfall. I helgen blir det nog festlockar men sen ska jag försöka vara sparsam med allt lockande och plattande och låta håret vila. (Ha det uppsatt i tofs sliter säkert också? Känns som mitt övre hår går av precis där jag har tofsen och sen blir det inte längre..) Bytte sida på benan också. Vågat värre 🙂

Img 0998
Img 1010

Smet in på MQ för att kolla rean. Hur gick det tror ni? Hittade såklart en topp och örhängen bland nyheterna och inget annat.

Img 1011

Sen skördade vi årets första äpplen från vårt äppelträd! Vi har ett sånt träd med 3 olika sorter. Dessa var ljuuuusa nästan vita, ingen aning om vad de heter, vet ni??

Img 1013
Img 1014

Av dessa blev det en smarrig äppelkaka som doftade ljuuuuvligt. Äppeln och kanel måste väl vara en match made in heaven. Få saker som smakar så gott i hop.

Äppelsockerkaka

3 små äpplen
3 tsk kanel
3 msk strösocker
2 st ägg
2 dl socker
75 g smör
3 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt

Skär äpplena i tunna skivor och blanda med kanel och socker. Vispa ägg och socker (2 dl) vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Blanda försiktigt ner detta och smöret i äggsmeten. Häll hälften i en bröad form. Strö över äpplena och häll på resterande smet. Grädda i 175 C ca 25-30 min tills kakan känns torr.

Img 1015
Img 1022
Img 1025

Den här är dessutom sååå god att göra trifle på, får visa sen.

KRAM

5
34

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00