ANNONS

Hemlagad mangoraja och bluecheesedressing

/

Innehåller annonslänkar

Dsc 7854

Hej hej

Sallad. Gillar ni? Jag älskar sallad (om jag inte fryser) men det ska (som med pizza) vara extra allt och lite till på. En salig blandning. Och dressing! Sallad utan dressing är som hamburgare utan ost. Eller ännu värre pizza utan ost.

Äter man sallad ute (i Örebro) så är JAVA oslagbart bäst. Man kan välja sina egna ingredienser, ett måste för mig. Och det finns bluechesedressing. (Men vad gäller ”färdiga” sallader så är Ingeborgs varma Chevresallad den bästa).

Dsc 7861

Så här såg salladerna hemma ut för ett par kvällar sen. Till dessa gjorde jag en hemgjord mangoraja (fick kasta 2 omgångar först men den tredje blev perfekt, smakar precis som restaurangernas) och en hemgjord bluecheesedressing (som blev snarlik restaurangernas, är det någon som sitter på receptet så hojta gärna till). Så gott!!

Dsc 7862

Mangorajadressing

1 1/2 dl majonnäs (hellmanns)
2 msk mangochutney
1/2 msk curry
1/2 msk gurkmeja
salt & vitpeppar
gräslök

Blanda majonnäs och mango chutney och mixa slätt med stavmixer. Blanda ner curry och gurkmeja ochs maka av med salt & peppar. Klipp gräslök fint och rör ner nån matsked eller två. Låt stå och dra till sig i kylen.

Bluecheesedressing

50 g saint Agur (ädelost)
2 msk keso
3 msk gräddfil
1 dl majonnäs
salt & peppar

Mosa ädelosten med en gaffel och bland med keso, gräddfil och majonnäs. Smaka av med salt & peppar och låt den sedan stå och dra till sig i kylen.

Img 0974
Dsc 7855

De djupa tallrikarna från Mateus är perfekta som salladstallrikar! Tröttnar aldrig på deras härliga porslin. Älskar porslin över lag, favoriterna är Mateus (i blandade färger och former) Royal Copenhagen (favoriterna är de olika serierna av mönstret ”blue fluted”) och Iittalas Kastehelmi (på kampanj nu såg jag!)

KRAM

10
27

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00