ANNONS

Helgblommor och köttfärslåda

/

Dsc 7491

Heeej fredag

Hur har ni det med fredagspeppen i dag? Min är på topp! I dag har vi dessutom städhjälp hemma (varannan fredag) så huset kommer bli skinande rent och jag har femtioelva ärenden att göra så jag passar på att hålla mig ur vägen. Fredagsblommor ska inhandlas, mat och dryck till kvällens middag (vi får gäster över helgen, Åse med fam kommer senare i dag), några vändor till posten och annat och sen slutar hela familjen tidigt och tar heeeelg.

Dsc 7489

Fredagspåsar ska jag fixa också med något fredagsgott och fredagskul. Barnens bästa fredagspepp! Till oss vuxna blir det en god fördrink fredagspepp 🙂

Dsc 7497

Häromdagen åt vi denna köttfärslåda till middag. Härmade grannarnas meny hela veckan tror jag hehe. Fick tipset att den blev lite smaklös (de åt innan oss) så jag la till lite jalapeno och soltorkade tomater och det blev gott! Hade riktigt salt saltgurka i också, den var såå god. Krullade sig på tungan nästan när man åt dem direkt från burken. Älskar saltgurka!

Dsc 7483

Dsc 7476

(recept hittade de hos dietdoctor)

Köttfärslåda med bacon
4 port

1 msk smör
200 g bacon i små bitar
500 g nötfärs
2 saltgurkor, finhackade
1 tomat, tärnad
1 vitlöksklyfta
2 ägg
2 msk tomatpuré
2,5 dl vispgrädde
200 g riven ost, gärna med mycket smak
salt och peppar
1/2 dl hackad jalapeno
6 st soltorkade tomater

Bryn baconen. Tillsätt köttfärsen och stek tills det fått färg. Tillsätt finhackad gurka, tärnad tomat, pressad vitlök, kryddor och 2/3-del av osten. Blanda och häll i en ugnsfast form. Skär jalapeno och soltorkade tomater i bitar och strö över. Vispa ägg, grädde och tomatpuré i en skål. Salta och peppra efter smak. Häll äggstanningen över färsen och toppa med resten av osten. Sätt in i ugnen, 200 C, 15-20 minuter eller tills rätten fått fin färg. Servera med en god blandad sallad.

Dsc 7477
Dsc 7478
Dsc 7479
Dsc 7480
Dsc 7482
Dsc 7484
Dsc 7500
Dsc 7499

Önskar er en fin start på dagen och kikar in med fredagsdrinken och tilltugg strax!

KRAM

14
44

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00