Kesoplättar

Img 0958

 

Hej hej

Ett litet frukosttips för starta dagen. Snöat in på dessa kesoplättar på sistone. Gott med varm mat till frukost tycker jag, särskilt nu när det är kyligare. Steker dessa i massor av kokosolja så de blir riktigt knapriga och friterade. Steker man dem för kort tid så blir de sladdriga tycker jag och inte goda.

Man kan blanda samman smeten som den är eller mixa den slät med mixerstav, gott på olika sätt, prova båda vet ja.

Kesoplättar

250 g keso (1 liten burk)
2 ägg
1 msk fiberhusk.
en gnutta salt
en gnutta vaniljpulver
olja att steka i (gärna kokosolja)

Blanda samman allt och låt smeten svälla ca 15 min. Forma den till bollar och platta ut i stekpannan. Stek dem på medelvärme i rikligt med olja tills de är riktigt frasiga. Servera med goda tillbehör. Som tex rysk yoghurt, bär och honung. Eller som här vispad grädde, hallon och jordnötssmör. Nyttigt och gott!

Img 0954

KRAM

 1. Gunilla skriver:

  Hejsan….

  Hjälp…jag gjorde som det stod i receptet men dels kunde jag inte göra ”bollar” och sen blev det som en vääääldigt lös äggröra som bara fastnade i stekpannan så det blev inget….vet du vad jag kan ha gjort för fel?

  1. Hade du i fiberhusk? Låter man det stå en stund så sväller det och blir en tjock smet. Och stek i rikligt med olja/smör. Kram

   1. Gunilla skriver:

    Hejsan, ja jag hade i allt som stod i receptet, rörde och lät det stå i 15 min…jag får prova igen, ser ju jättegott ut!!

 2. Kesoplättar eller kesopannkaka är så gott. Det gjorde jag ofta för ett tag sedan men nu var det länge sedan.

 3. Ann skriver:

  Kan man ersätta fiberhusk med nåt? Finns inte på mitt Konsum! 🙁

  1. Oj är du säker? Be dem ta hem! Brukar finnas i de flesta butiker.

  1. Anonym skriver:

   Fiberhusk finns inte i alla butiker men oftast finns pulveriserat psylliumförskal under olika namn i butiken vilket är samma sak.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..