Jitterbuggare

Dsc 0705

 

Hej hej

Småkakor! Tantfika. Eller barnfika. Det är väl där de går hem bäst : ) Jag bakade jitterburgare (oj jitterbuggare hette de visst) för första gången men jag vet inte riktigt om jag lyckades nåt vidare, ska de verkligen se ut så här? Har aldrig ätit en förut heller tror jag men de smakade ju gott så ni får ha överseende med utseendet och så hoppas jag ni får till dem lite snyggare : )

Dsc 0687

Jitterbuggare

Mördeg
4 1/2 dl mjöl
1 dl socker
200 g smör
1 äggula

Fyllning
2 små äggvitor
1 dl socker

Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.

Kavla ut mördegen till ca 0,5 cm tjock rektangel. Bred på marängfyllningen och rulla ihop som en rulltårta. Ställ rullen kallt en stund och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, 12-15 minuter.

Dsc 0688
Dsc 0698
Dsc 0700

Tips på några mer goda småkakor? Alltid tacksamt att baka. Jag ska ge er tips på de aaaaallra godaste jag vet, DESSA!!! Går inte att sluta äta, beroendeframkallande.

KRAM

  1. Carro skriver:

    Ja precis så ska Jitterbuggare se ut 😃 Åh dom är ju så goda trots att dom ser så trista ut haha. Mitt bästa tips på godaste småkakan är samma som ditt tips 😂 Kaffekakor är ju absolut godast! Brukar doppa ena sidan i mörk choklad också, mums!
    Jag och barnen brukar göra en stor mördeg och göra olika pyttepyttesmå kakor med olika smaksättningar och utseenden utifrån samma deg, det brukar bli gott 😊

  2. Carro skriver:

    Ja helt rätt så ska Jitterbuggare se ut 😃 Åh dom är så goda, trots att dom ser rätt trista ut haha. Mitt tips på absolut bästa småkakan är samma som ditt tips 😂 Finns ingen godare kaka än kaffekakan, brukar doppa ena sidan i mörk choklad också, mums!
    Jag och barnen brukar göra en stor mördeg och sen gör vi olika pyttepyttesmå kakor med olika smaksättningar och utseenden utifrån samma deg 😊🍪 Tex små fyrkantiga mördegskakor och så doppar man kanterna i mortlad kardemumma, gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..