Langos

Dsc 3275

 

Hej hej

Langos. Huuuur gott?! På allvar bland det godaste som finns. Vi var på en matmarknad i somras, då beställde Olivia en langos med nutella på, det var också sjukt gott!! Men allra godast tycker jag nog det är med smetana, rödlök och löjrom. Och gärna pensla med vitlökssmör underst. Och vill man ha dem ännu matigare så är ju räkor gott på. Och kanske lite riven ost. Ja man kan ju ha i princip vad man vill.

Langos
16 st

25 gram jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 stor kokt potatis
7 dl vetemjöl + lite till utbakning

Lös upp jästen i vattnet. Riv potatisen grovt och blanda ner den, salt och mjöl i spadet. Arbeta samman till en slät lös deg och låt jäsa ca 40 min. Stjälp upp degen och dela i 16 delar. Kavla ut bröden till avlånga plattor och låt jäsa 10 min. Fritera dem sedan i 180 C ca 3-4 min per sida.

Dsc 3272
Dsc 3273
Dsc 3277

KRAM

 1. Christa skriver:

  Åh, vad gott det ser ut. Det där måste jag verkligen spara ner och testa. Mmm… går ju säkert variera väldigt mycket!

  /C

  http://fondofhome.blogg.se – nyinvigd renoverings-/inredningsblogg

 2. Anna skriver:

  Följer din blogg och undrar ofta hur du kan hålla dig i så god form med all denna underbara mat? Har du lust och dela med dig tios / vad du tränar / gör för att behålla formen och samtidigt kunna njuta livets goda ? Kram fr trogen läsare

 3. Anna skriver:

  Följer din blogg och undrar ofta hur sjutton du kan vara i så god form med all denna underbara mat … har du lust och dela med dig lite vad / hur du tränar för att kunna njuta av livets goda så utan att tappa formen? Kram fr trogen läsare

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..