The Butchers daughter och The Magnolian Bakery

Img 3445

Hej hej

Fick många tips om frukost/brunch på The Butchers Daughter så dit gick vi sista dagen. Tänkte att där finns väl riktigt goda kött-brunchrätter och annat, kikade bara som hastigast på instagram och såg en massa vackra bilder så tänkte att det här blir ju toppen.

Img 3442

Visade sig att äpplet faller lååångt från trädet och slaktarns dotter serverar inte alls kött utan restaurangen är helt vegetarisk/vegansk/mjölkfri. Men vi hade redan satt oss och beställt kaffe när vi upptäckte det och det är ju alltid kul att testa något nytt.

Img 3438
Img 3443

Kändes väldigt fräscht. Jag beställde en bagel med omelett och bönbacon (!) och på den var en cashewost(!). Inga riktiga bacon eller riktig ost alltså. Det var helt ok men ingen smaksensation kanske, föredrar ost som smälter. Men det fanns en massa annat gott på menyn också och jag äter gärna vegetariskt som omväxling (men gärna med vanlig ost ; )

Efter rena rama hälsofrukosten jämfört med tidigare mornar så gick vi vidare till The Magnola Bakery. Känner ni till dem? De är också med i Sex And The City – där utanför på soffan sitter nämligen Carrie och Miranda och äter cupcakes när C berättar att hon träffat en ny kille hon är kär i (Aidan!).

Img 3447
Img 3449
Img 3450
Img 3448

Här kan det vara lång kö men som sagt var det typ folktomt i stan denna helg och inte en kotte i kö. Nu är det ju cupcakesen de blev kända för i tv men det godaste på menyn är deras Banan pudding – döör så god den var!! Cupcakesen var ok, puddingen magisk. Har kommit över receptet från deras kokbok men den innehåller amerikanska produkter så jag får se om jag lyckas hitta dem på nån amerikansk hylla. Som tex Jello Vanillapudding pulver – nån som sett sånt på amerikanska hyllan i nån affär kanske?

När Roy Fares var här på ”studiebesök” blev han inspirerad till att baka DENNA, den måste ni ju också testa vid tillfälle.

Img 3452
Img 3456
Img 3458

Promenerade ner till vattnet och satte oss i skuggan och högg in. (Eller ja det var väl mest jag, gottegrisen i sällskapet). En ask full av godsaker och denna utsikt i ett stekhett New York med bara någon timma kvar tills taxin mot flygplatsen skulle komma. Ett värdigt hejdå ändå.

Img 3460
Img 3461
Img 3463
Img 3466
Img 3468
Img 3470
Img 3474
Img 3479
Img 3484
Img 3488

Nu tror jag att jag fått med allt smaskigt i restaurangväg att tipsa om. Ni får hojta till om ni undrar något. Fler tips från tidigare resor hittar ni under kategorin New York HÄR.

Bara hotellet kvar men det får bli i morgon. Tuppar av av jetlag snart 🙂

(Sist vi var i NYC pajade mitt ena minneskort, jag har ju det ena kvar – även om det inte är så mkt på det så jag ska renskriva de tipsen också vid tillfälle för jag har flera ni inte får missa och inte kommit mig för bara).

KRAM

 1. Evan skriver:

  Men vilken fantastisk reseguide du bjuder på! Sååå himla kul och inspirerande, suger åt mig alla tips! Har följt dina Barcatips förut, och de har varit super! Tusen tusen tack för all tid och engagemang du lägger ner på både text och bilder! Du är grym!

  1. Gulle du, tack vad glad jag blir!! Kram

 2. Malin skriver:

  Hej!
  Har du kollat in tastyamerica.se? Där har de betydligt mer grejer än man hittar i mataffären 🙂

 3. Asså, jag måste bara åka till NY!! En kanske konstig fråga. När vi reser är prio att äta god mat. Hur mycket pengar lägger man på mat i New York? Trevlig Helg!!

  1. Oj omöjligt att svara på, man kan ju äta hur billigt eller hur dyrt som helst, det finns ALLT! Kika på mina inlägg och är det nåt du gillar kan du spana in menyn/hemsidan för prisbilden. (Tänk på dricks också) Kram

 4. B-M skriver:

  Tusen tack för alla bra tips! Ska testa flera av dem när vi åker till NYC i oktober. Det ENDA dåliga med en resa till New York är jetlagen när man kommer hem, men det får det vara värt 🙂
  Ha en skön helg! Kram

 5. Ulrika skriver:

  Wow, vilket jobb du lagt ner på att skriva alla tips! 👍🏻 👏🏻👏🏻

  Blev så sugen på att åka till NY nu! Aldrig varit där, och aldrig varit jätte lockad. Men nu blev jag det! 😃

  Perfekt att ha dina resguider när man planerar! Använt dem förr! 😊

  Ha en trevlig helg! Kram 💕

  1. Tack snälla, kul att du gillade! Hoppas du får möjligheten att åka, du kommer inte ångra dig! KRAM och trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..