Trattkantarellsoppa, dröm-dessert och annat gott

Img 3582

Hej hej

I lördags kilade vi över till fam H på middag. Jag hade kjol från Topshop (köpt i New york), blus Gina tricot, smycken Lily & Rose, skor och kofta från H&M (också NYC men finns säkert här med).

Img 3595
Img 3600

Bjöds på såå god fördrink, som applepiemartini fast med lite pressad ingefära i också. Recept på den finns HÄR. Till det goda tilltugg, krustader med ädelost och banan – låter skumt men är sååå himla gott. Recept HÄR.

Img 3598
Img 3597

Fyllda bresaolakorgar (recept Catarina König) också himla gott.

Bresaolakorgar med chevrecreme
70 g bresaola (10 skivor)
100 g chèvreost (ta bort kanten)
1 dl crème fraiche
30 g pinjenötter, rostade
Salt / peppar, efter smak
Färsk timjan

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Sätt ner bresaola-skivorna i en muffinsplåt som klarar att göra 12 muffins samtidigt. Sätt in i ugnen i 15 minuter tills bresaolan blir en ”chips-korg”. Ta ut, låt svalna.

Mixa chèvre med crème fraiche slätt och smaka upp med salt & peppar. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills dem blir lite gyllene. Spritsa i lite lagom med chèvrekräm i varje korg. Toppa med rostade pinjenötter & lite färska blad timjan. Toppa med flingsalt (och ringla ev över lite honung).

Img 3617

Barnen åt pizza och skålade i Sprite och mjölk. Olivia är vår lilla kalv 🙂 alltid mjölk om hon får välja.

Img 3621
Img 3624

Till förrätt fick vi trattkantarellsoppa (på egenplockad svamp) och parmesanchips med löjrom.

Per Morbergs trattkantarellsoppa
4 port

8-10 dl trattkantareller
2-3 schalottenlökar
smör till stekning
0,5–1 dl portvin
5 dl grönsaksbuljong
3 dl vispgrädde
1 msk japansk soja
salt och peppar

Till garnering
hackad persilja

Skala och hacka löken fint. Stek kantarellerna på hög värme i lite smör så att vätskan kokar bort. Lägg i en smörklick, tillsätt löken och fräs alltsammans på fortsatt hög värme tills löken är genomskinlig.

Häll i portvin och rör om. Tillsätt buljong, grädde och soja. Koka upp soppan under omrörning, sänk värmen och låt sjuda i 10–15 minuter. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar och kanske lite mer portvin. Strö persilja över och servera.

Gott!!

Img 3626
Img 3635
Img 3627
Img 3628
Img 3634

Huvudrätt! Sallad med helstekt ryggbiff, burrata och tomatvinegrette, detta är såå fräscht och gott. Receptet hittar ni HÄR. Vitlöksbröd till, gaaaah så gott det är!

Img 3640
Img 3642
Img 3652
Img 3653
Img 3655

Till dessert var det en helt galet god kombo av allt möjligt. Lät smått galet först men det sätt och chokladiga och salta och syrliga och beska i hop var klockrent! Ett fat blandat med glass, maränger, grädde, kladdkakebitar, lingon, kolasås och ingefärspäron. Lägg av vad gott!

Img 3679
Img 3684

Päronen gör ni enkelt så här: Skala och kärna ut två päron. Skala ca 2 cm ingefära och skär tunt. Koka upp 3 dl vatten och 0,5 dl socker och ingefära. I med päronen och sjud tills de är mjuka. Låt svalna i lagen. Sila av och skär i bitar. Blanda samman allt i en salig röra och servera genast. Mums!!

Sen spelade vi sällskapsspel in på småtimmarna, fattar aldrig vart tiden tar vägen plötsligt är den way past bedtime och dags att gå hem för länge sen.

Img 3672
Img 3693
Img 3697
Img 3698

Ryktet går – så sjukt kul spel! (Alla ser väl att jag ritat en knästrumpa? Det uppfattade inte medspelarna dock och gissade på knäskål. Kanske kan förstå dem så här i efterhand)

Img 3700

De här två <3 Går way back kan man säga.

Oliv

KRAM

  1. Nazima skriver:

    Vilken härlig kväll ni ser ut att ha haft! Variantten på dessert måste jag nog testa härhemma lät kanongott ju! Lite kul, härhemma har jag tre ” kalvar” alla mina barn är som galna i mjölk, speciellt 12-åringen-to-be. I fredags valde hon mjölk till middagen trots att de fick ta saft om de ville.

    Kramar & tack för en superinspirerande blogg!❤️❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..