Nutellamousse med lättvispad grädde och chokladkross

Img 1619 5b9a045be5329

Hej hej

Och god morgon. Sooolig höstdag i Örebro i dag, ser knappt vad jag skriver på skärmen men orkar inte flytta på mig.

Lovade ju återkomma med den busenkla desserten barnen åt när vi hade gäster. Denna nutellamousse (alltommat).

Supersnabb nutellamousse
4 port

250 g mascarpone
1 dl nutella

servering:
1 dl vispgrädde
25 g hackad choklad

Se till att ingredienserna blir rumstempererade. Vispa sedan ihop dem till en luftig mousse och häl upp i portionsglas. Låt stå i kylen minst 1 h så de stelnar något. Vispa grädden lättvispad och toppa moussen med en klick. Hacka chokladen och strö över.

Barnsligt gott för stora och små!

Dsc 8051
Dsc 8053

Har strött ut en massa recepturklipp högt och lågt här och försöker sätta ihop en meny att testa med allt från fördrink, tilltugg och  3-rätters. Sugen på att prova saltinbakad lax, nån som testat? Ser så läckert ut.

KRAM

 1. Hej,

  Måste tillägga ang serietipsen, Suits på Netflix!!! Så bra, smart serie men måste ge den några avsnitt och sedan blir man förälskad i karaktärerna och deras relationer! Ge Nashville ett försök till, fantastisk serie som jag önskar jag hade kvar:)

  Tack för en mycket trevlig blogg, mvh Tina

  1. Jag ska ge Nashville ett försök till! Suits ääääälskar jag (även min man). Kram och trevlig helg

 2. Annika skriver:

  Det där låter som något dottern ska få testa att göra! Jag bakar helst inte.
  Förstå (o)lyckan när dottern kom hem med en kladdkaka igår, som jag var tvungen att smaka :-p

 3. Susanna skriver:

  Ser så gott ut! Vilken choklad har du hackat i? 😊 Kram!

  1. Mjölkchoklad. Skulle vuxna äta skulle jag hellre ta mörk. Kram

 4. Lotte skriver:

  Hej, vi har fått hem en hummer idag, har du förslag på vad vi kan göra med den? Har aldrig tillagat förut 😉

  1. Oh lyx! Jag skulle antingen göra Lobsterrolls eller gratinera den. (Sök i sökrutan på recepten) smaklig middag! kram

 5. Lotta skriver:

  God förmiddag, måste bara få säga att din blogg är helt underbar! Jag har följt dig länge, kommenterar väldigt, väldigt sällan men det känns som att du har tagit bloggen till en helt ny nivå. Så otroligt många härliga recept och inlägg. Jag hinner inte med att prova allt du lägger ut =) Önskar dig en härlig dag. Kram

  1. Hej! Åh vad kul att höra 🙂 Önskar sig detsamma! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..