ANNONS

Jordärtskockssoppa med löjrom och jordärtskockschips

/

Innehåller annonslänkar

Dsc 8354

Hej hej

Tänkte jag skulle tipsa om en god soppa vi hade som förrätt i fredags. Går fint att servera som hel rätt också men nu hade vi den som förrätt, festligt och snyggt med löjrom och tillbehör i. Soppan går att förbereda dagen innan, bara värm på den innan servering. Tillbehören kan spritsas ut på tallrikar och förvaras i kylen en stund innan servering om man vill underlätta det också. (recept på soppan hittad jag i Hemmets).

Img 4442

Jordärtskockchips bjöd Stina på en gång som var så gott, de gör man enkelt genom att skiva en skalad jordärtsskocka tunt och doppa i olja. Lägg på en bakpappersklädd plåt, rosta i 200 C ca 10-15 min tills de fått fin färg. Salta.

Jordärtskockssoppa med löjrom
4 port

300 g jordärtskockor
1 potatis
1 äpple
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk torkad rosmarin
2 msk smör
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl grädde
1/2 dl sherry
salt & peppar

servering:
1 dl vispgrädde, vispas
100 g löjrom eller annan rom
1 liten hackad rödlök
gräslök
jordärtskockchips

Skala jordärtskockorna, potatis och öppne och skär allt i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs allihopa i smör tillsammans med rosmarin i en gryta. Häll på vatten och buljongtärning och låt koka upp. Sjud på svag värme ca 15 min tills rotfrukterna mjuknat. Tillsätt grädde och sherry och låt sjuda ytterligare ca 5 min. Mixa soppan med stavmixer. Smaka av med salt & peppar.

Spritsa grädde på tallrikarna och lägg på en klick löjrom, hackad rödlök och gräslök. Ställ fram tallrikar och servera soppan ur en kanna, häll försiktigt runt om tillbehören (så de inte dränks). Låt gästerna strö över chips.

Dsc 8392
Dsc 8387
Dsc 8386
Img 4456
Img 4458
Img 4471

Serverade en ostfylld baguett i skivor till. Görs enkelt genom att sköra ett grovt kryssmönster över en baguett. Stick ner bitar av valfri ost (jag hade taleggio) och lite smör och flingsalt. Gratinera i ugnen tills osten smält. Skär i skivor och servera som tillbehör till soppan.

Dsc 8389

Fick många frågor om den prickiga klänningen på instastories men hamnade inte på bild annat än här bakom den fina blombuketten. Den är iallafall en prickig klänning med knyt fram och fin passform och finns HÄR just nu till 25 % rabatt (där kan ni se bättre bilder ; ))

Dsc 8358

KRAM

12
28

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00