Kräsftsoppa (på mjukost)

Img 4276 5baa6e37ed9e9

Hej hej

På tåget nu efter en hektisk förmiddag. Ni kan aldrig gissa vad som hänt?! Jo jag fick ett ensamt säte OCH åker framlänges. Det har jag nog aldrig lyckats med. (Ensamt = det finns inget säte bredvid ens så det kan omöjligt sätta sig nån där. Brukar ha lite otur med resesällskap annars och i princip alltid hamna baklänges nämligen..)

Img 4277 5baa6e39af827

Datenight i soffan. Vissa dagar går det i ett så barnen får äta middag när de är hungriga så äter Micke och jag när de lagt sig och vi hunnit klart med vårt. Här en favorit, kräftsoppa. Kan göra slät (passar särskilt bra som förrätt, HÄR hittar ni den varianten) eller en lite matigare variant som denna.

Img 4286 5baa6e3be10e0

Kräftsoppa

6 rivna morötter
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 bljongtärning
1 liter vatten
3 dl creme fraiche
300 g kräftost
1-2 burkar kräftstjärtar
salt
citronpeppar

Fräs vitlök, purjo och morötter tills de blir mjuka i lite olja. Häll på vatten och buljongtärning. Koka 10 min. Rör ner crème fraîche och kräftost, krydda med salt och citronpeppar. Häll till sist ner kräftstjärtarna (eller servera dem separat till soppan).

Img 4287 5baa6e3ee32fd
Img 4290 5baa6e41efb24

Såå gott. Har ni testat??

Ett av de mest sökta recepten här inne. Förutom kräftsoppan är DETTA, DETTA, DETTA och DETTA i top.

Gjorde egen färskost som vi åt på finncrisp till, vad enkelt det var?! Skriver ner hur jag gjorde strax, måste leta upp biljetten och visa nu.

KRAM

 1. Petra skriver:

  jag älskar ensamt säte 😊. Du vet att man kan välja det själv när man bokar…👌😎

  1. Visste inte vilket nummer det hade men nu vet jag! Kram

 2. Louise skriver:

  Hej! Ääälskar din blogg och du förgyller min dag vareviga dag, stort tack för det!
  Jag har provat denna en gång tidigare men jag tyckte det blev lite för gräddig/krämig (kan det bli det egentligen 😆)
  Men färskosten ska jag prova göra i helgen!
  Kram på dig fina du!
  Louise i Skåne

  Livmedsleeve.se (har en blogg med recept och om mitt liv efter min överviktsoperation gastric sleeve – kika gärna in om du skulle vilja, då hade jag blivit superglad) ❤️

  1. Åh vad glas jag blir!! Kul att du följer och gillar ❤️ Soppan blir väldigt krämig, men knappast gräddig 😂 Men det är ju en smaksak. Kram tillbaka! Jag kikar in 😘

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..