Shepards pie (lchf)

Dsc 8445

 

Hej hej

Sovit som en kratta. Haha jag har alltid en skimrande bild om att guuudsåååsköntattsovapåhotellostört men sen kan jag inte sova. Dag 2 brukar gå bättre, i natt sover jag nog som en klubbad säl. Har slagit upp fönstrena på vid gavel och andas frisk solig höstluft medan jag sitter vid mitt lilla skrivbord här på hotellrummet. Har även slagit nån slags rekord i instastories tror jag hehe.

Innan jag åkte gjorde jag en Shepards pie till Micke så han skulle ha något att äta. Laga mat är inte hans favoritsyssla. En low carb variant med blomkålsmos istället för potatismos, precis lika gott!

Gör en köttfärsås enligt ert favoritrecept (jag gjorde DENNA) men minska vätskan så det blir mer av en köttfärsröra.

Dsc 8441
Dsc 8442
Dsc 8443

Shepards pie (lchf)
4 port

1 sats köttfärssås, minska vätskan
1 påse fryst blomkål (550 g)
2 msk philadelphiaost
1/2 dl vispgrädde
1 äggula
150 g riven ost
salt & peppar

Koka blomkålen mjuk och häll av vattnet. Blanda ner resterande ingredienser och mixa till ett slätt fluffigt mos med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Lägg köttfärsröra i botten på en ugnsform. Klicka över moset och gratinera i 200 C ca 25-30 min tills moset fått fin färg. Servera med en god sallad till.

Dsc 8448
Dsc 8451

Ska snart ge mig ut en sväng, väntar in Åse som är hos frisören. Mycket kul på agendan i dag!

Hur har ni det? Så kul när ni lämnar några rader efter er, tack för det <3

KRAM

  1. carin skriver:

    Hemma från jobbet och vilar med huvudvärk. Letat efter en serie att plöja när jag kom på att du nyligen la upp ett inlägg om Grand hotel. Hur snabbt va du fast i den? Ska köra igång första avsnittet nu 🙂

  2. Mia skriver:

    Jobbar. 🙂 Men flexar ut om en timme för en långweekend i Düsseldorf av alla ställen. Vi gillar Tyskland, sambon och jag, och den här stan lär vara full av trevliga restauranger och bra shopping (perfekt kombo).Ha en fin dag! Kram från Skåne

    1. Men åh så härligt!!! Dit vill jag också. Ha en fin dag! kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..