LCHF kladdkaka

Innehåller annonslänkar för Ellos

Img 5140

 

Hej hej

Trött tröttare tröttast.. Ska regna prick hela dan i Örebro i dag, sitter med bordet fult av kvitton och pappersarbete zzZZZ. Seg tisdag helt enkelt. Alla dagar kan inte vara bäst.

Img 5123

Gosig mjuk tröja HÄR och skön mjukiskjol med stretch och hög midja HÄR (kampanj). Inget jag går ut i utomhus i dag kanske, måste köpa strumpbyxor. Hösttecken om nåt.

Img 5134

Lyssnar på Benjamin Ingrossos skiva på repeat (såå bra!) och försöker värma upp mig med en kopp kaffe. Och kommer på ungefär 100 saker jag kan göra istället för att hugga tag i pappershögen.

I går kväll åt vi tacos..

Img 5210

Stekte små bitar av halloumi i lite olja så de fick frasig yta och serverade till – sååå gott! Tips tips.

Sen bänkade vi oss framför Biggest Looser och njöt av en sockerfri kladdkaka till dessert. Det var visst inte poppis..

Img 7646.jpg

Brukar inte ens kommentera sånt här men blev så himla paff – låtsas äta?? Att jag ofta väljer lågkolhydoratsalternativ istället för ris etc är väl inget nytt, däremot äter jag gärna vanliga sötsaker och godsaker, kanske lite för ofta. (Men om jag lägger ut en plåt med bullar så betyder det ju inte att jag äter alla?)

Brukar följa Biggest Looser, imponerad av deltagarna och blir alltid peppad att äta lite bättre, röra mig mer och  bra. Som att äta en sockerfri kladdkaka en måndagkväll tex. Men det gick visst inte för sig 😉

Img 5212

Gaaalet god blev den iallafall så om det är nån annan på lite bättre humör (”Nina” följer mig ju inte längre så hon missar tyvärr den här godingen ; )) som vill prova en kaka utan tillsatt socker och mjöl så tycke jag ni ska prova denna. Blev sååå saftig och god med mustig nästan kolaaktig chokladsmak, som en tryffelkaka. Finns så många lchf-kladdkakerecept där ute så jag gjorde en mix av några på det jag hade hemma. (Vill man använda vanligt socker så går det såklart bra)

Lchf kladdkaka

4 ägg
1 dl ica sötströ
1/2 tsk vaniljpulver
150 gram smör
150 gram bakchoklad 70 %
1 msk kokosmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 liten nypa salt

Vispa äggen med sötningen. Smält smör i en kastrull och blanda ner chokladen i bitar. Rör tills allt smält. Vispa ner detta i äggblandningen. Blanda mjöler, bakpulver och vaniljpulver. Rör ner det i smeten och blanda ordentligt. Spänn fast ett bakpapper i botten på en liten springform (ca 20-22 cm) och häll i smeten. Grädda i 175 C i 8 minuter. Ställ in i kylen att stelna.

Servera med lättvispad grädde och lite bär. SÅ gott! Mäktig så en liten bit räcker bra, tippar kakan räcker till 10 port.

Det gäller att hitta sin grej man mår bra av! Alla är såklart olika. (Men är nån nyfiken på lågkolhydratskost så tipsar jag om min fina väninna Åse som är expert.)

Img 5214
Img 5218

Hoppas ni får en fin dag i höstrusket.

KRAM

 1. Wiiieee! Perfekt! Tusen tack för ett sockerfritt recept!!! Känns toppen att kunna erbjuda min baktokiga tonårsdotter och hennes kompisar ett mindre onyttigt kladdkakerecept!👍😍 Dessutom kan ju jag äntligen få smaka som är glutenintolerant!🙋🏽‍♀️💃🏽👏🏼

 2. Hoppla. Visste inte att en sockerfri kaka kunde vara så provocerande..? Jag väljer också bort en del kolhydrater där jag kan och äter exakt det jag vill ibland. Lite av allt, men inte alltid, det är min devis.

  Jag skrev till dig i förra veckan att jag skulle till Düsseldorf, kan varmt rekommenderas! Härlig shopping och massor av trevliga barer och restauranger, drack bland de bästa drinkar jag druckit på ett mörkt och murrigt hål i väggen med en helt suverän bartender som verkligen visste vad han pysslade med (Square Bar). Provade även en fantastisk hotellbar på Hotel Intercontinental, mycket större och tjusigare än den jag nämnt ovan, men helt ljuvliga drinkar även här.

  Kram Mia

  1. Precis min inställning också! Düsseldorf låter mysigt, lägger tipsen på minnet. Vill också dit!! Kram

 3. Vaaa äter du inte hela plåten med bullar om du bakar???. Känner mig lurad av din blogg 😂😂😂😂 Fortsätt vara den du är och skit i allt skräp som kommer!. Delete och sen är det borta 😘❤️. Måste testa denna, jag älskar LCHF kost även om jag ibland fuskar jag med speciellt med sötsakerna 🙈😊 Men är bara människa, försöker sköta mig så gott jag kan ❤️. Ha en fin dag 😘

 4. Du räddar mina middagar hemma med dina härliga inspirerande recept! Gjorde kycklingen med avokado i igår och sååå galet gott :). Ikväll salami och breipaj!
  Fortsätt vara den nu är! Nättroll finns och kommer tyvärr alltid göra det!
  Kram och ha en skön dag!

 5. ”Låtsas äta..” 😂 hur kan man gå igång så över en kladdkaka undrar jag. Jag tycker iallafall att det är trevligt med lite variation. Man vill ju inte trycka i sig en massa socker varje dag, men man (jag) vill ju ändå ha nåt smaskigt till kvällen 😇 Tack för att du visar att det går att variera 😘 Kram

 6. Låter fantastiskt gott! Jag har allt hemma utom kokosmjöl.. tror du man kan skippa det eller eventuellt ha lite mer mandelmjöl? För övrigt tycker jag att du har en härlig blogg med högt och lågt och framför allt med enormt många bra recept <3

 7. Men jösses, alltid är det någon som blir provocerad haha. Så sjukt. Bara att ignorera! Jag gjorde iaf ditt recept på kärleksmums-kladdkaka i söndags, såå god!! Ha en bra dag trots regn, samma här.

 8. Hahaha, orka vara så bitter 😉 Jaja, har man inget annat att bekymra sig över så kan man ”rasa” över att någon äter kladdkaka framför Biggest Looser. Sockerfri dessutom!!
  Kram & ha en fin dag

 9. Ojdå! Verkar som att vissa vaknat på fel sida.. Jag tycker i alla fall att det låter jättebra med LCHF kladdkaka även om jag inte äter lågkolhydratkost i övrigt. Jag älskar kladdkaka och choklad, men trots att jag är en gottegris av rang så kan jag ofta tycka att det blir lite för sött. Så jag letar alltid efter goda efterrätter och bakverk som inte smakar alltför sött. Bakar gärna med nötter, kokos osv. Är lite sugen på att testa att baka mer rawfoodbakverk också. Verkar kul.

 10. Hej, ääälskar din blogg 💖 och alla recepten, använder dem massor, de hör till min vardag och jag är helt beroende av dem 😉 LCHF kladdisen låter super! Undrar bara var man hittar vaniljpulver. Har sökt det någon gång tidigare, men inte lyckats, inte ens i stor supermarket.
  Du är helt fantastiskt duktig på vad du gör, strunta i surpuppan 😉

  1. Det finns vid bakgrejerna, tror de flesta butiker har! Fråga personalen. Kul att du gillar bloggen, blir så glad! Kram

 11. Att folk orkar… Äter alltid något gott till programmet och har väl aldrig tänkt tanken på att jag skulle håna dom från min soffa haha!! Hur som helst, din blogg är toppen och hämtar typ jämt både inspiration och recept och blir lika glad varje gång! Stor kram

 12. Från en annan Nina: Tack för många bra recept och detta senaste med en alternativ kladdkaka. Tror inte att “ Nina” menade att vara så arg som det verkade. Kanske kämpar hon med sin vikt och det är nog inte så lätt alla gånger!

 13. Men….. Att folk orkar… Kan man inte bara få äta vad man vill, hur man vill och när man vill..?! Fortsätt tipsa och inspirera så som du alltid gör och gjort, för det vinner du på.
  Önskar dig en skön kväll med MASSOR av gott framför TV:n oavsett vad du väljer att äta och se.
  Kram 💕

 14. Äh! Sånt jädrans trams. Du brukar väl skriva om både det ena och det andra när du skriver om mat. Ibland är det full fat, ibland LCHF och ibland godis och bullar. Stor mix tycker jag. Hon var nog bara sur över nåt annat och tog ut det på dig. Jisses! Tagga ner.
  Jag tycker din blogg är bra. Lagom av allt. Inga pekpinnar och du lagar god mat!

  Jenny

 15. Tack för en fantastisk blogg. Alla fina tips på mat, bak och kläder. Inredning och resor. Att du delar med dig av så mycket.😊
  Fortsätt med det, alltid så spännande att gå in på din blogg☺️
  Tack kram Lena

 16. Men shit, här är man bortrest några dagar och missar värsta dramat. Hahaha..sitta här och äta kaka medan du tittar på folk som tränar, såååååå lågt asså! 😉

 17. HAHa vilken skön respons på ett så negativ kommentar! Det är väl upp till var o en vad man vill dela med sig av btw jag kan oxå äta lite onyttigt framför Biggest Loser, det känns lite trotsigt lixom;), fortsätt som du gör du har en bra blogg / Marie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..