ANNONS

LCHF kladdkaka

/

Innehåller annonslänkar för Ellos

Img 5140

Hej hej

Trött tröttare tröttast.. Ska regna prick hela dan i Örebro i dag, sitter med bordet fult av kvitton och pappersarbete zzZZZ. Seg tisdag helt enkelt. Alla dagar kan inte vara bäst.

Img 5123

Gosig mjuk tröja HÄR och skön mjukiskjol med stretch och hög midja HÄR (kampanj). Inget jag går ut i utomhus i dag kanske, måste köpa strumpbyxor. Hösttecken om nåt.

Img 5134

Lyssnar på Benjamin Ingrossos skiva på repeat (såå bra!) och försöker värma upp mig med en kopp kaffe. Och kommer på ungefär 100 saker jag kan göra istället för att hugga tag i pappershögen.

I går kväll åt vi tacos..

Img 5210

Stekte små bitar av halloumi i lite olja så de fick frasig yta och serverade till – sååå gott! Tips tips.

Sen bänkade vi oss framför Biggest Looser och njöt av en sockerfri kladdkaka till dessert. Det var visst inte poppis..

Img 7646.jpg

Brukar inte ens kommentera sånt här men blev så himla paff – låtsas äta?? Att jag ofta väljer lågkolhydoratsalternativ istället för ris etc är väl inget nytt, däremot äter jag gärna vanliga sötsaker och godsaker, kanske lite för ofta. (Men om jag lägger ut en plåt med bullar så betyder det ju inte att jag äter alla?)

Brukar följa Biggest Looser, imponerad av deltagarna och blir alltid peppad att äta lite bättre, röra mig mer och  bra. Som att äta en sockerfri kladdkaka en måndagkväll tex. Men det gick visst inte för sig 😉

Img 5212

Gaaalet god blev den iallafall så om det är nån annan på lite bättre humör (”Nina” följer mig ju inte längre så hon missar tyvärr den här godingen ; )) som vill prova en kaka utan tillsatt socker och mjöl så tycke jag ni ska prova denna. Blev sååå saftig och god med mustig nästan kolaaktig chokladsmak, som en tryffelkaka. Finns så många lchf-kladdkakerecept där ute så jag gjorde en mix av några på det jag hade hemma. (Vill man använda vanligt socker så går det såklart bra)

Lchf kladdkaka

4 ägg
1 dl ica sötströ
1/2 tsk vaniljpulver
150 gram smör
150 gram bakchoklad 70 %
1 msk kokosmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 liten nypa salt

Vispa äggen med sötningen. Smält smör i en kastrull och blanda ner chokladen i bitar. Rör tills allt smält. Vispa ner detta i äggblandningen. Blanda mjöler, bakpulver och vaniljpulver. Rör ner det i smeten och blanda ordentligt. Spänn fast ett bakpapper i botten på en liten springform (ca 20-22 cm) och häll i smeten. Grädda i 175 C i 8 minuter. Ställ in i kylen att stelna.

Servera med lättvispad grädde och lite bär. SÅ gott! Mäktig så en liten bit räcker bra, tippar kakan räcker till 10 port.

Det gäller att hitta sin grej man mår bra av! Alla är såklart olika. (Men är nån nyfiken på lågkolhydratskost så tipsar jag om min fina väninna Åse som är expert.)

Img 5214
Img 5218

Hoppas ni får en fin dag i höstrusket.

KRAM

28
78

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00