ANNONS

Lunch på Cretan House, middag på Zorbas

/

IMG_5501

Hej hej

Bjuder på lite restaurangtips och matbilder från gårdagen. Vi testade 2 av era tips, Cretan house till lunch och Zorbas till middag.

IMG_5503
IMG_5504

Spanar alltid in bilder på tripadvisor och instagram för att se vad som verkar mest poppis och här var det utan tvekan denna kycklingrätt i lerform. En krämig röra på supermör långkokt kyckling med tomat, grädde och typ ett kilo smält ost. Nystekta pitabröd till det. Det var sååå gott, vi satt och renskrapade formen långt efter vi var mätta. I den andra formen var det ostfyllda paprikor gratinerade med ostsås. Yes, vi älskar ost. Men denna rätten var lite menlös, smakade inte så mkt. Beställde en fräsch grekisk sallad till att balansera det hela med. Gott! Menyn innehöll en del bilder p maten, förr gillade jag inte sånt men det är ju faktiskt till viss hjälp när menyn är flera sidor lång utan beskrivningar och man inte känner igen namnen på rätterna.

IMG_5507
IMG_5512

Efter maten bjöd de på husets dessert så då fick vi in denna chokladtryffelkaka med glass och grädde. Prisvärt, vi betalade ca 25 Euro för detta för 2 personer inkl varsitt glas vin och 1 1/2 liter bubbelvatten.

IMG_5634

Vi var på väg till ett annat ställe för middag men när vi gick förbi Zorbas var det så mycket folk och härlig stämning så vi slog oss ner där istället. Megalång meny utan bilder här så det tog sin tid att välja något. Gick på varsit hyfsat säkert kort med kött (biff) och sås. Helt ok, god smak på både kött, såser och grillade grönsaker (bytte ut pommes och ris mot det) men jag föredrar ju egentligen att få välja stekgrad på köttet och inte ha det så väldigt genomstekt.

IMG_5624
IMG_5630

Även här bjöd de på husets dessert. En slags filodegsknyte med en fyllning av varm färskost (ricotta?) smaksatt med socker och kanel.  Och varsin Raki till det men det fick jag inte ner 🙂 Priset landade på ca 38 Euro för 2 personer inkl en karaff rödvin och bubbelvatten.

IMG_5640
IMG_5645

Avrundade kvällen med varsin drink i vår hotellbar – över förväntan grymma drinkar blandade med stor omsorg! Beställde en Bramble och den var perfekt. (recept hittar ni HÄR).

KRAM

0
24

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00