ANNONS

Cretan house (igen) och grekiska traditioner

/

IMG_6392

Godmorgon

Lite sega i dag. Skulle bara gå ut och äta en tidig middag i går och lägga oss tidigt. Det gick sådär..

IMG_6393

Kilade ner till Cretan House (för 3:e gången) redan vid 19-snåret och beställde in en saganaki att dela på till en början och varsitt glas vin medan vi lusläste menyn. Varit sugna på saganaki sen vi kom, såå gott! (Stekt ost med lite citron att pressa över – testa det om ni inte gjort det! Fontana har en speciell saganaki-ost som lämpar sig bra för detta.)

IMG_6398

Kände för varm mustig mat  (var så frusna i går) och beställde tillslut en grekisk blandtallrik med moussaka, någon gryta, tsatsiki, bönor och risfylld paprika. Inte fotovänlig om man säger så men riktigt gott faktiskt.

IMG_6402
IMG_6404

Plötsligt kom det in en karaff med vin. ”Its on the house from the boss” sa servitrisen och pekade på chefen som vinkade glatt. Så grekiskt, sånt här händer aldrig hemma i Sverige?

IMG_6401

Lite senare kom 3 fat desserter on the house in också. Och chefen själv slog sig ner och bjöd på deras familjevin (ett sött vin, lite likt ett dessertvin) och sen satt vi där och pratade i timmar. Det är ju så här man får lära sig genuint om andra kulturer och länder, såå mycket vi aldrig hört eller visste om. Som att man tex kastar blommor på tjejer om man gillar dem? Och på artister som uppträder. (I stället för porslin som man gjorde förr, men det var så många som skadade sig). Nu hivar man mängder med nejlikor istället. En poppis artist får ihop ett helt berg av blommor så man knappt syns där bakom. Hade jag aldrig hört talas om!

Och vid bröllop bjuder man typ alla i byn här. Ett litet bröllop ca 600 personer, stort bröllop 1000 personer. Brudparets föräldrar delar på kostnaden och bröllopsfesten pågår i ca 5 dagar.

IMG_6414

I kväll blir det poolhäng hoppas jag. Kämpa solen! (igår kikade den knappt fram).

KRAM

2
31

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00