Zorba´s (igen)

IMG_6425

Godmorgon

Hamnade på Zorbas i går igen, ett litet mysigt ställe nere i hamnen som alltid är fullt med folk, lite rörigt och skamfilat. Vi gick förbi massa moderna snygga ställen men nästan folktomma, föredrar fart och fläkt och folk att titta på och mycket folk är ju oftast = god mat och bra rykte. Och i går åt jag faktiskt den godaste rätten på hela veckan. En stor panerad schnitzel täck med ost, i gräddsås. Det var såååå gott. Till förrätt tog vi in deras saganaki (stekt ost – här serverades den opanerad och ugnsgratinerad, alla gör sin variant) och en schrimp saganaki (mitt recept på det hittar ni HÄR, en rätt med tomat, räkor och fetaost i ugnen).

IMG_6430
IMG_6432
IMG_6438
IMG_6440
IMG_6441
IMG_6445
IMG_6426
IMG_6448

Vår rara servitör. Vi fick absolut inte betala för drycken när vi skulle gå, den ville de bjuda på. Alltid så gästvänliga och generösa – på alla ställen vi varit på. Kvällarna har ofta slutat med att vi varken behövt betala mat eller dryck och den ena extra rätten efter den andra har landat på bordet.

KRAM

  1. annelie skriver:

    Åh det där är så himla härligt och gästvänligt, lååångt ifrån Sverige där man nog aldrig blivit bjuden på en jordnöt ens…Vi var nyligen i Italien vid Gardasjön och om man beställde tex en Aperol spritz ( som för övr kostar ca 40 kr!) bjöd de även på en smärre tapasladdning till på köpet!:) Lika glatt överraskad varje gång! Njut av semestern!
    Kram Annelie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..