Broccoligratäng four cheeses

IMG_7049

Hej hej

Alltså detta ljus om kvällarna. Eller brist på ljus snarare. Går inte att fota i, särskilt inte mat. Hade inte tänkt lägga upp de här bilderna men det blev så gott så kan inte låta bli. Det var alltså godare än det ser ut 🙂

Broccoligratäng four cheeses
6 port

1 påse broccoli (800 g)
1 msk smör
1-2 msk mjöl
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl riven parmesan
ca 75 g gorgonzola
ca 75 g brie de maux
6 skivor hamburgerost
salt & peppar

Koka upp lättsaltat vatten och häll i broccolin. Ta bort kastrullen från plattan och låt stå 3 minuter. Häll av vattnet. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt grädde, mjölk och alla ostsorter utom hamburgerosten. Smaka av med salt och peppar. Lägg broccolin i en ugnsform och lägg på hamburgerosten. Häll sedan över ostsåsen och gratinera i ugnen ca 20 min tills ytan fått fin färg. Servera till i princip vad som helst. Sååå gott!

IMG_7042
IMG_7044
IMG_7045
IMG_7049

KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..