Hemlagade krokofanter

DSC_9123

 

Hej hej

Vet ni vad jag bakade i går? Jo krokofanter! (hittade receptet hos Victorias Provkök). En sån klassiker som funnits i kioskerna sen man var liten. Gillar ni? Isåfall måste ni bara testa dessa! Godare än originalet.

Krokofanter

Marshmallows:
4 1/2 tsk gelatinpulver
1 1/4dl kallt vatten
170 g strösocker
1 1/4 dl glykos
0,65dl vatten
röd karamellfärg

florsocker

Topping:
400 g mjölkchoklad
Flerfärgat strössel

Blanda gelatin med vatten i en kastrull och låt dra några minuter. Värm sedan försiktigt så massan smälter och häll över i en bunke. Tillsätt hälften av glykosen och vispa på låg hastighet.

Blanda resten av glykosen, socka och vatten i en annan kastrull och koka upp. Låt koka tills det uppnår 120 C, rör ej! Häll sedan den varma sockerlagen försiktigt i bunken med gelatinblandningen och vispa hela tiden på låg fart. När allt är i så höj hastigheten på max och vispa i 5 minuter. Tillsätt lite röd karamellfärg tills smeten fått önskad rosa nyans och fortsätt vispa 5 min på hög hastighet. Häll smeten i en spritspåse. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt pudra över florsocker. Spritsa ut långa korvar och pudra sedan över florsocker så det täcker runt om. Låt stå och stelna i rumstemperatur minst 4 timmar. Klipp dem sedan i ca 10 cm långa bitar.

Smält chokladen över vattenbad och låt svala något. Pensla marshmallowesen med choklad runtom och strö över strössel. Ställ att stelna i kylen.

DSC_9092
DSC_9096
DSC_9098
DSC_9101
DSC_9105
DSC_9108
DSC_9109
DSC_9115
DSC_9112
DSC_9123

LÖJLIGT GODA! Jag som inte är så förtjust i skumgodis tyckte dessa var grymma och fick stoppa Micke innan han mulet i sig halva plåten. Ni måste testa dessa! Lite pillrigt och kladdigt att göra men inte svårt, imponerar garanterat på kalaset.

KRAM

LOADING..