Nougatrutor

DSC_9271

Hej hej

Det här är en gammal klassiker som blir som värsta godiset, knapriga knäckiga goda havrekakor som påminner om havreflarn i kakform med täcke av nougat. Enkla att göra men verkligen uuurgoda. Jag gjorde en liten form, 20 x 30 cm men vill man göra många så kan man göra dubbel sats i långplåt. Smidigt!

DSC_9267

Nougatrutor
4 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
125 g smält smör
3 msk ljus sirap

Blanda de torra ingredienserna för sig. Smält smöret och rör ner sirapen. Blanda detta med de torra ingredienserna och bra ut i en bakpappersklädd form och platta till. Grädda i 200 grader 10-12 minuter tills kakan börjar mörkna. Låt den inte gå för länge för då blir den hård.

DSC_9235
DSC_9237

Hyvla 250 g nougat över den varma kakan och jämna till med en slickepott.(Jag använde dubbelnougat eftersom jag hade en massa sån hemma men det går bra med vanlig baknougat)

DSC_9238
DSC_9242

Låt svalna en stund i kyl tills nougaten stelnat lite och skär sedan kakan i rutor (vänta inte för länge för då blir det svårare att skära). Förvara kallt.

DSC_9277
DSC_9257

Så goda med den len krämiga nougaten till den knapriga knäckiga kakan. Yummi!

DSC_9279
DSC_9282

Dessa måste ni testa!!

(obs råkade skriva 3 dl sirap först, det ska vara 3 msk och inget annat)

Nu ska jag dricks n kopp kaffe och hoppa ur morgonrocken. Utvecklingssamtal i skolan om en liten stund och sen tänkte jag ta en omväg och PW hem och lyssna på en podd i det fina vädret. Tack för alla tips på instastories, det verkar som de flesta gillar Framgångspodden, Veckans bläcka, Skäringer & Mannheimer, Kändispodden, Mordpodden, Wahlgren & Wistam, Säker stil, Realtionspodden och Sessan & skatan. Har jag missat några så tipsa gärna. Så härligt att gå med sällskap i lurarna.

KRAM

LOADING..